Οικονομία

Κορκίδης: Να επιβραβευτούν οι συνεπείς δανειολήπτες

korkidis.jpg

Η επιχειρηματικότητα της χώρας θέλει πρωτίστως την αναγνώριση και επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ & ΠΕΣ Αττικής Βασίλης Κορκίδης, ενώ σημείωσε πως επιθυμεί τις τράπεζες «δίπλα και όχι απέναντι».
Άλλωστε, όπως ανέφερε σε δήλωσή του για τη ρύθμιση που προωθείται, σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η τραπεζική χρηματοδότηση καθορίζει τον ρυθμό ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας και θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα και η πραγματική οικονομία να αλληλοτροφοδοτηθούν για να διασωθούν και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Ερμηνεύοντας την προωθούμενη ρύθμιση, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι εκτός από τον τριπλό κόφτη στο νέο πλαίσιο ρύθμισης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τα περιουσιακά κριτήρια των δανειοληπτών, ο ορίζοντας προστασίας και ο χρόνος ενεργοποίησης της πλατφόρμας είναι επιπλέον σημεία που δημιουργούν τεχνικές ασάφειες και απαιτούν διορθώσεις μέχρι τις 11 Μαρτίου στο επόμενο Eurogroup. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμφώνησαν να μειώσουν κατά 50 δισ. ευρώ, δηλαδή 28% του ΑΕΠ της Χώρας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το 2021.

Οικονομία

Πληθωρισμός: Στο 3,4% διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη

 Δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον φετινό Σεπτέμβριο, από 3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα (20/10) στη δημοσιότητα.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν 3,6% τον Σεπτέμβριο, από 3,2% τον Αύγουστο και 0,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (0,7%), την Πορτογαλία (1,3%) και την Ελλάδα (1,9%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία και τη Λιθουανία (αμφότερα 6,4%) και την Πολωνία (5,6%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 25 κράτη-μέλη, μειώθηκε σε ένα κράτος μέλος, παρέμεινε σταθερός σε ένα.

Τον Σεπτέμβριο, η υψηλότερη συνεισφορά στο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+1,63 ποσοστιαίες μονάδες, pp), ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες (+0,72 pp), τα βιομηχανικά προϊόντα εκτός ενέργειας (+0,57 pp) και τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,44 pp).

διαβαστε επισης

Σε υψηλά εξαμήνου το Bitcoin - Κέρδη στη διαπραγμάτευση του πρώτου bitcoin ETF

ΕΦΚΑ: Ιδιώτες και στην έκδοση επικουρικών συντάξεων

Τσακλόγλου: Καλύτερες συντάξεις για τους νέους

ESPA BANNER