Η «μαφία» των ρευματοκλοπών αποκομίζει τεράστια κέρδη σε ετήσια βάση, που ανέρχονται σε 400 εκατομμύρια ευρώ και τη «λυπητερή» την πληρώνουν οι καταναλωτές και μάλιστα οι συνεπείς, μέσω τωνλογαριασμών.
Ο ρευματοκλοπές γίνονται κυρίως από επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης με τους εμπλεκόμενους να ξεπερνούν τις 250.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυριακάτικής Καθημερινής.
Παρά το γεγονός ότι η ρευματοκλοπή έχει πλέον μετατραπεί σε ποινικό αδίκημα, «τρέχει» με αυξητικούς ρυθμούς, αντί να μειώνεται το φαινόμενο που γνώρισε «άνθιση» στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι καταναλωτές, έχουν ήδη πληρώσει ήδη για ρευματοκλοπές για τη διετία 2021 - 2022 μέσω των λογαριασμών περί τα 800 εκατ. ευρώ και με τα τιμολόγια του Απριλίου φέτος άρχισαν να πληρώνουν και την προσαύξηση τους κατά 500 εκατ. ευρώ.
Πώς δρα η «μαφία» των ρευματοκλοπών
Οργανωμένες ομάδες ιδιωτών ηλεκτρολόγων παρέχουν «τεχνογνωσία» ρευματοκλοπής έναντι αμοιβής που ξεκινάει από τα 200 ευρώ.
Οι έλεγχοι από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συχνά καταλήγουν σε επικίνδυνες αποστολές, καθώς οι παραβάτες τους απειλούν ακόμα και με όπλα.
Προκαλεί εντύπωση πως ρευμοτοκλέφτες δεν είναι - όπως θα αναμενόταν - εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, καθώς οι πλειονότητα των παραβατών προέρχεται από τον χώρο της εστίασης, των καταστημάτων, αλλά και από καταναλωτές με υψηλές καταναλώσεις από τα λεγόμενα καλά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Αναποδογύρισε το αυτοκίνητο (εικόνες)
Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της Κυριακής - Νοσηλεύεται στην εντατική
Νέα δεδομένα για Δώρο Πάσχα 2024 μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού