Οικονομία

Η ημερομηνία καταβολής του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους

οικογενειακό επίδομα

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ποσό καταβολής για την 4η δόση του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

Το ποσό για το δ' δίμηνο αναμένεται να καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 25-27 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ισχύουν για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη τη φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

Οικονομία

Μνήμες από το 2003 και τον αντίκτυπο του SARS ξυπνούν στις αγορές

Αγορές - SARS

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα οι μετοχές διεθνώς, χάνοντας τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς εντείνονται οι φόβοι για εξάπλωση του μυστηριώδους νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι στην Κίνα.

Οι ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης είναι σχετικά συγκρατημένες, με τις αγορές να περιμένουν πιο αναλυτική ενημέρωση από τις αρχές. Ωστόσο αρκετοί αναζητούν παράλληλα καταφύγιο σε ομόλογα και γιεν με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η κατάσταση ξυπνά μνήμες από την περίοδο 2002-2003 και τον αντίκτυπο του ιού SARS

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,7% στις 13:45 ώρα Ελλάδος. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,2%, στο Παρίσι ο CAC 40 έχει απώλειες 0,9% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο -1,3%. Οι γερμανικές μετοχές αντιστέκονται περισσότερο και ο DAX υποχωρεί μόλις 0,3%. Το ταμπλό έχει κοκκινήσει και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει πτώση 0,92% στις 931,53 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να έχει ήδη ανέβει κοντά στα 69 εκατ. ευρώ. 

Νωρίτερα στην Ασία το κλίμα ήταν ακόμη πιο βαρύ. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έκανε βουτιά 2,8%, ενώ στη Σανγκάη τα blu chips υποχώρησαν 1,7% με τις αεροπορικές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Στο -0,9% έκλεισε και ο Nikkei στο Τόκιο. 

Την ίδια ώρα στην αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς υποχωρεί στα χαμηλά μίας εβδομάδας του -0,23%. Η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού ομολόγου καταγράφει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,4%.