Οικονομία

Χαρίτσης: Eπενδύουμε στην ανάπτυξη και την καινοτομία

αλέξης χαρίτσης

Για την πορεία της αξιολόγησης, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις επόμενες δράσεις του υπουργείου μιλά o αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως «θα διοχετευθούν μέσα στο 2017, πάνω από  7 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της οικονομίας».

Ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη kontranews ότι «το 2017 είναι η πιο σημαντική χρονιά για την απορρόφηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, καθώς έχει ήδη ενεργοποιηθεί πάνω από το 56,5% των προγραμμάτων (προσκλήσεις άνω των 10 δισ. ευρώ)» και σχολιάζει πως «είναι μεγάλη πρόκληση να κατηγορεί εμάς η αντιπολίτευση για χαμηλή απορρόφηση, όταν πετύχαμε 8 φορές μεγαλύτερη από τις δικές τους κυβερνήσεις».

Επιπλέον, τονίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι απλά η συγκυριακή μείωση της ανεργίας αλλά η δημιουργία ποιοτικών και διατηρήσιμων θέσεων εργασίας.

Αναφορικά τέλος με την αξιολόγηση, σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ ρευστή οπότε κάθε εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη», για να συμπληρώσει πως «πρόθεση μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε εντατικά».

Οικονομία

Ενοίκια: Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου

ενοίκιο

Ξεκίνησε  η καταβολή εκκρεμών αποζημιώσεων για τα κουρέματα ενοικίων που έγιναν την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Μετά από πολλούς μήνες καθυστερήσεων και υπομονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχειρεί να μειώσει το «stock» των εκκρεμών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ τρέχει αυτήν την ώρα ένα νέο γύρο καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων για τα κουρέματα ενοικίων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο του έτους.

Εδώ υπάρχουν δύο θέματα: Πρώτον, οι ουρές πληρωμών που που αφορούν όσους έχουν κάνει διορθώσεις στις δηλώσεις Covid που είχαν υποβάλει και δεύτερον, η εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων για το συγκεκριμένο δίμηνο που υποβλήθηκαν στο σύστημα (η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε) μέχρι και τις 12 Απριλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία τις ΑΑΔΕ, με την επαναλειτουργία του συστήματος υποβλήθηκαν περίπου 90.000 αρχικές δηλώσεις Covid για τον Νοέμβριο και 65.000 για τον Δεκέμβριο.

Οι πληρωμές και για τις δύο περιπτώσεις θα γίνουν σταδιακά.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διπλή πληρωμή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.Το μεγάλο στοίχημα για την ΑΑΔΕ είναι η ταυτόχρονη καταβολή αποζημιώσεων για τα χαμένα ή κουρεμένα ποσά ενοικίων των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου . Ουσιαστικά, η αποζημίωση για τον μήνα Μάρτιο θα προκαταβληθεί ταυτόχρονα με την αποζημίωση για τον μήνα Φεβρουάριο, χωρίς να απαιτηθεί από τους δικαιούχους ιδιοκτήτες να έχουν υποβάλει προηγουμένως δηλώσεις COVID.

ειδησεις σημερα 

Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: 48 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Έγκλημα στο Κορωπί: Στη φυλακή ο 76χρονος για τη δολοφονία του γιου του