Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Στο «πάρα ένα» αναζητούνται 250.000 φορολογούμενοι - Στα ύψη οι ήδη επιβληθέντες φόροι

φορολογικές δηλώσεις
 clock 10:10 | 01/08/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε… αναζήτηση 250.000 φορολογουμένων βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας, στις 2 Αυγούστου, δεν έχουν ακόμα υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες, 31 Ιολυίου, είχαν υποβληθεί 6.305.640 φορολογικές δηλώσεις, και όσοι φορολογούμενοι απομένουν ξεπερνούν τις 250.000.

Ωστόσο, οι ήδη επιβεβλημένοι φόροι έχουν «σπάσει» το φράγμα των 4 δισ. ευρώ και συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 4.137.796.062 ευρώ, την στιγμή που τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 436.401.413 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το περσινό χρεωστικό υπόλοιπο από το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων ανήλθε σε 3,8 δισ. ευρώ. Η φετινή επίδοση της επιβολής φόρων ανεβάζει το μέσο φορολογικό κόστος πάνω από τα 2.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων που έχουν υποβληθεί ανέρχονται σε 271.081. Τα ποσά των χρεωστικών εκκαθαριστικών ανέρχονται σε 4.858.715.976 ευρώ ενώ τα πιστωτικά σε 687.704.486 ευρώ.

Έτσι, όσοι δεν είναι έστω και στο «παρά ένα» τυπικοί με τις υποχρεώσεις τους, υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα:

  • 100 ευρώ, ανεξάρτητα από το η εκκαθάριση είναι μηδενική, πιστωτική, ή χρεωστική, για κάθε εκπρόθεσμη δήλωση φυσικών προσώπων. Εάν δε, η δήλωση είναι χρεωστική προστίθεται και πρόστιμο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου.
  • 100 ευρώ στις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις των φυσικών και των νομικών προσώπων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, οι οποίες είναι πιστωτικές ή μηδενικές και 250 ευρώ στις χρεωστικές αρχικές δηλώσεις.
  • 100 ευρώ στις εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις των φυσικών και των νομικών προσώπων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, οι οποίες είναι πιστωτικές ή μηδενικές και 500 ευρώ στις χρεωστικές αρχικές δηλώσεις επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Πέταξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο νεαρού εργαζόμενου!

Γύθειο: Έξι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική - Θα έσπρωχναν 12 κιλά ηρωίνης και 10 κάνναβης

Γιατί τινάζεσαι δέκα λεπτά, αφού έχεις αποκοιμηθεί;

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis