Τρίτη 22 ΟΚΤ 2019 09:16
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Eurostat: Στο 0,1% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα

Eurostat: Στο 0,1% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα

πληθωρισμός

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 0,1%, έναντι 0,4% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ενα χρόνο πριν, το ποσοστό ήταν 0,9%.

Στην ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 1% και ήταν σταθερός σε σχέση με τον Ιούλιο. Στην Ευρωπαϊκή ζώνη ήταν στο 1,4%, ποσοστό που επίσης έμεινε σταθερό σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα. Ένα χρόνο πριν, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη είχε ανέβει στο 2,1% και στην ΕΕ στο 2,2%, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο χαμηλότερος ρυθμός πληθωρισμού
Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο στην Πορτογαλία (-0,1%), την Ελλάδα (0,1%) και την Ισπανία (0,4%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,1%), την Ουγγαρία (3,2%), την Ολλανδία και τη Λετονία (3,1%). Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2019, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 12 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και μειώθηκε σε εννιά.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/eurostat-01-etisios-plithorismos-ayg...

Διαβάστε επίσης. . .

Το εσωτερικό χρέος του δημοσίου στη χώρα μας απασχολούσε και απασχολεί έντονα πάντοτε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς...
Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, κάτι που υποστηρίχθηκε από την αναβάθμιση από τον Scope Ratings. Ο οίκος...
Η μεσαία τάξη και ειδικά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κατατάσσονται –λόγω εισοδήματος– σε αυτήν, θα χρειαστεί...