Οικονομία

ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος τινάζουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Φόροι

Δυσκολίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι φορολογούμενοι για την τυπική εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, καθώς από τον Αύγουστο και μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να αποπληρώσουν ταυτόχρονα τις δόσεις της φορολογίας εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, χωρίς να υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας, οι ρυθμίσεις παλαιοτέρων χρεών και οι άλλες οικονομικές εκκρεμότητες. 

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο φόρος επί των ακινήτων θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, με την τελευταία να αποπληρώνεται το Δεκέμβριο του 2016. Πάντως, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντιδρούν έντονα

Την ίδια ώρα η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου, ενώ ακολουθούν άλλες 2 διμηνιαίες δόσεις. Η μία στο τέλος Σεπτεμβρίου και η άλλη στο τέλος Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τις 100 δόσεις ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι όποιος από τις 01/07/2016 δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, βγαίνει από την ρύθμιση των 100 δόσεων, τις οποίες δεν πρόκειται να τις επαναφέρουμε, καθώς ο θεσμός των 100 δόσεων «πέθανε».

Ο κ. Αλεξιάδης για το θέμα των αποδείξεων τόνισε ότι και αυτός μαζεύει αποδείξεις,πρέπει να ζητάμε αποδείξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οικονομία

Δηλώσεις Covid: 26.500 ιδιοκτήτες ξέχασαν να δηλώσουν ΙΒΑΝ

Ακίνητα

Σε νέες πληρωμές ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν λάβει «κουρεμένα» μισθώματα θα προχωρήσει την Πέμπτη και Παρασκευή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ωστόσο, πολλοί εκ των δικαιούχων κινδυνεύουν να μη λάβουν τις αποζημιώσεις, καθώς στις δηλώσεις Covid που υπέβαλαν δεν δήλωσαν το ΙΒΑΝ τους.

Και σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ δεν πρόκειται για λίγους ή μερικούς, αλλά για 26.500 ΑΦΜ ιδιοκτητών ακινήτων που δικαιούνται αποζημίωση.

Στη βάση αυτή η ΑΑΔΕ τους καλεί να δηλώσουν εγκαίρως το IBAN για να καταθέσει κανονικά τα χρήματα.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.

Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Να καταστήσουμε σύμμαχο την κοινωνία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Γεννηματά: Στόχος μας είναι ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο για τη χώρα

ΑΔΜΗΕ και Δήμος Τήνου συνεργάζονται για τον υποσταθμό υψηλής τάσης