Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε. Τσακαλώτος: Ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων από τον Αύγουστο

τσακαλωτος
 clock 00:15 | 11/03/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης, λόγω των περισσότερων βαθμών ελευθερίας που θα έχουμε, προαναγγέλλει από τον Αύγουστο με τη λήξη του προγράμματος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στην "Real news" της Κυριακής. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα «ώστε να επιστρέψουμε στο στρεβλό περιβάλλον που υπήρχε πριν από το 2008».

Ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του κάνει επίσης λόγο για ελαφρύνσεις, εντός του 2018, σε ελεύθερους επαγγελματίες και απασχολούμενους, ενώ τάσσεται υπέρ του να συμπεριληφθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο που είναι αξιόπιστο και προς τα έξω και προς τα μέσα», τονίζει χαρακτηριστικά και διαμηνύει πως «όσο πιο καθαρή η έξοδος, τόσο πιο καθαρό το σήμα προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα, ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Τέλος, ερωτώμενος για τον χρόνο των εκλογών απαντά πως «Όχι μόνο θα εξαντλήσουμε την κοινοβουλευτική θητεία, αλλά θα ζητήσουμε και την εντολή για να συνεχίσουμε».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis