Οικονομία

Αύξηση τζίρου στα ηλεκτρονικά φαρμακεία

φαρμακεια

Κατά 38,3% αυξήθηκε ο τζίρος των ηλεκτρονικών φαρμακείων το α΄ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της αγοράς που διατηρεί τη δυναμική του και έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group, κατά 46,6% αυξήθηκε η αξία των πωλήσεων προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας, κατά 36,3% οι πωλήσεις συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών, κατά 33,4% οι πωλήσεις των προϊόντων υγείας (συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών μασκών προστασίας), κατά 15,4% οι πωλήσεις των βρεφικών και παιδικών ειδών.

Οι πωλήσεις των προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας σχετίζονται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της κατηγορίας αυτής πωλείται αποκλειστικά μέσω του καναλιού των φαρμακείων, αλλά και με το γεγονός ότι τα καταστήματα καλλυντικών παρέμεναν κλειστά λόγω του παρατεταμένου lockdown στο λιανεμπόριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η αξία του μέσου «καλαθιού» στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε στα 43,2 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από 41,4 ευρώ με ΦΠΑ που ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ η μέση ποσότητα προϊόντων παραμένει σταθερή στα 4,2 τεμάχια, με τα 2 από αυτά να είναι προϊόντα περιποίησης και προσωπικής φροντίδας.

Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν 313 ηλεκτρονικά φαρμακεία, με τα 30 μεγαλύτερα να συγκεντρώνουν το 70% της επισκεψιμότητας των καταναλωτών. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Convert Group, διαφαίνεται ξεκάθαρα η τάση τα μεγάλα ηλεκτρονικά φαρμακεία να ενισχύονται συνεχώς σε σχέση με τα μικρότερα, λόγω ισχυρής αγοραστικής δύναμης, μεγάλων επενδύσεων σε μάρκετινγκ και υποδομές logistics αλλά και διεύρυνσης της εμπορικής γκάμας τους.

ειδησεις σημερα 

Παχυσαρκία: Ίσως να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19

Ξεκίνησαν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο στην Ιεράπετρα

Φορολογικές δηλώσεις: Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν το 2021

Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Μπορεί να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη της Ελλάδας μετά την πανδημία

ρέγκλινγκ

«Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο την τελευταία δεκαετία και η οικονομία της μπορεί να αναπτυχθεί και πάλι έντονα μετά τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης της Covid-19» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στην κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε σήμερα την έδρα του ESM στο Λουξεμβούργο όπου είχε συνάντηση τον κ. Ρέγκλινγκ, εν όψει του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 17 Ιουνίου. «Για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση» κάνει λόγο η κοινή δήλωση. Οι κκ Σταϊκούρας και Ρέγκλινγκ, συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη συνολικά, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι «από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συναντιόμαστε τακτικά και διατηρούμε στενή συνεργασία»«Επισκέφτηκα την Αθήνα τον Μάιο, το πρώτο επίσημο ταξίδι μου μετά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Συνεχίσαμε αυτόν τον διάλογο σήμερα, εν όψει της συνάντησης της Eurogroup που θα λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για τη χώρα».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «η σημερινή συνάντηση με τον κ. Ρέγκλινγκ και η εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση που επαναβεβαιώνει τη συστηματική, παραγωγική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία που έχουμε δημιουργήσει».

«Η Ελλάδα αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και τον αντίκτυπό της στην οικονομία και την κοινωνία στο μέγιστο των δυνατοτήτων της, όπως έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Έχουμε ακόμη δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. «Ωστόσο, η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0", μια σειρά θετικών δεικτών και πρόσφατων εξελίξεων εμπνέει αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές μιας ισχυρής ανάκαμψης και επίτευξης υψηλής, βιώσιμης ανάπτυξης στην εποχή μετά το Covid-19» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ. ευρώ μέσω του 10ετούς ομολόγου

Κορωνοχρέη: Έρχεται «ανάσα» 6 μηνών για την αποπληρωμή τους

Στήριξη της απασχόλησης: Στην Ελλάδα 2,54 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE