Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μόνο 1.750 ΑΦΜ πήραν λάθος εκκαθαριστικά

Εκκαθάριση φόρου

Τέλος στο «θρίλερ» με λάθη στα εκκαθαριστικά που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα λόγω τεχνικού προβλήματος το Taxisnet. Κύκλοι της διοίκησης της ΑΑΔΕ καθησυχάζουν πως το θέμα έκλεισε άμεσα και τονίζουν ότι όσοι δεν έλαβαν ως τώρα ατομική ειδοποίηση, δεν έχουν λόγους να ανησυχούν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκπλήξεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν επίσημες πηγές της ΑΑΔΕ στο newmoney.gr:

· άμεσα την Παρασκευή ήδη εντοπίστηκαν όλα τα 1.750 ΑΦΜ για τα οποία εκδόθηκαν εκκαθαριστικά με τα λάθη στις προκαταβολές φόρου. Όπως τονίζουν από την ΑΑΔΕ, στους συγκεκριμένους φορολογούμενους περιλαμβάνονται μόνον ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη διοίκησης ή άλλες κατηγορίες που υπόκεινται σε προκαταβολή του φόρου. Δηλαδή όχι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

· άμεσα εστάλησαν ήδη σε όλους τους θιγόμενους και τα σχετικά ειδοποιητήρια, με τα οποία η ΑΑΔΕ τους καλεί να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, για να διορθωθεί το λάθος του Taxisnet και να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό.

· όπως εξ αυτού προκύπτει, κανείς άλλος φορολογούμενος δεν έχει λόγο να ανησυχεί ότι έγινε λάθος στο εκκαθαριστικό του τις προηγούμενες ημέρες ή βδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μάλιστα, από τα 1.750 ΑΦΜ που έλαβαν την σχετική ενημέρωση (στο λογαριασμό τους στο MyTaxisnet ή και με email) ήδη έσπευσαν οι πρώτοι να κάνουν και τις διορθωτικές δηλώσεις για να εκδοθεί σωστό ενημερωτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βροχή» αιτήσεων για τις 240 δόσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση ζητούν οι λογιστές – Plan B για ΕΝΦΙΑ

ΑΑΔΕ: Έως 27 Αυγούστου οι αρχικές - τροποποιητικές δηλώσεις Covid και ενοικίων Μαΐου

Οικονομία

Σε δημόσια διαβούλευση τα κριτήρια για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

ταμειο ανακαμψης

Αναρτάται αύριο σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο των επιλεξιμοτήτων για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), τα οποία στοχεύουν στη χρηματοδότηση σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων. Τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα καλύπτουν από 30% έως 50% το κόστος του επιχειρηματικού σχεδίου και κατευθύνονται σε επενδυτικά σχέδια που εμπίπτουν σε πέντε κατηγορίες:

α) ψηφιακός μετασχηματισμός, β) πράσινη μετάβαση, γ) εξωστρέφεια, δ) ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων, ε) καινοτομία – έρευνα & ανάπτυξη.

Η κλιμάκωση μεταξύ του 30% και του 50% βασίζεται στον βαθμό μεγαλύτερης συνεισφοράς σε καθεμία από τις πέντε κατηγορίες, ή/και σε συνδυασμό τους. Η αξιολόγηση των επιλεξιμοτήτων θα γίνεται από ανεξάρτητους ελεγκτές, ενώ η φερεγγυότητα του επενδυτικού σχεδίου θα αξιολογείται από τα τραπεζικά ιδρύματα. Για το κάθε επενδυτικό σχέδιο απαιτείται τουλάχιστον 20% ίδια συμμετοχή του επενδυτή και τουλάχιστον 30% πόροι τρίτων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσκληση προς τις εμπορικές τράπεζες και η υπογραφή των επιχειρησιακών συμφωνιών με την EIB και ΕBRD.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28.9.21 και στη συνέχεια μέχρι τις 30.9.21 θα ακολουθήσει σχετική υπουργική απόφαση του αρμόδιου Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρου Σκυλακάκη για τη θέσπισή τους.
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο: Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τις δεξαμενές υγραερίου

ESPA BANNER