Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε beach bars και τουριστικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

θάλασσα
 clock 17:25 | 02/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο με 40.000 ελέγχους σε τουριστικές περιοχές βάζει σε εφαρμογή η ΑΑΔΕ, βάζοντας στο μικροσκόπιο πρατήρια, influencers, beach bars και τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εφοριακούς μεταμφιεσμένους σε τουρίστες, αλλά και drones που θα επιτηρούν επιχειρήσεις από ψηλά.

«Πάνω από 40.000 έλεγχοι θα γίνουν και στόχος μας είναι να έχουμε τα ίδια ή παραπάνω έσοδα. Και νομίζω ότι θα το καταφέρουμε. Γενικότερα η φιλοσοφία μας φέτος είναι να κάνουμε την μεγαλύτερη φοροελεγκτική αποστολή της ΑΑΔΕ», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπ. Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο mega το πρωί της Δευτέρας 2/6.

«Θα έχουμε κάθε είδους εργαλείο προκειμένου να ελέγξουμε αλλά και με την χρήση ΑΙ, και κλιμάκια εμφανή ή κρυφά. Καταστρώνονται μεγάλα σχέδια για περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Προτεραιότητα έχουν τα νησιά που έχουν υψηλό τουρισμό.

Η δουλειά του ελεγκτή είναι να συγκεντρώνει χρήματα από την παραβατικότητα, δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση απέναντι στο νόμιμο και το σωστό. Αν υπάρχει επαναληπτικότητα στις παραβάσεις ο ελεγκτής οφείλει να ξαναπάει», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Tι θα εξετάζουν οι ελεγκτές

Ο στόχος της «μεγαλύτερης φοροελεγκτικής αποστολής» της ΑΑΔΕ είναι να ελεγχθούν όσες περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται για την έκδοση αποδείξεων και τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις ΦΠΑ. Η τήρηση των φορολογικών βιβλίων και η φορολογική συμπεριφορά κάθε επαγγελματία βάσει παρελθόντος.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβιάσεις, οι κυρώσεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

  • 48 ώρες κλείσιμο, για μη έκδοση άνω των 10 αποδείξεων ή συναλλαγές χωρίς απόδειξη άνω των 500€
  • 96 ώρες σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων
  • 10 ημέρες πολλαπλές υποτροπές μέσα σε δύο φορολογικά έτη
  • Επιπλέον 10 ημέρες για παραβίαση σφραγισμένου καταστήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Τραγωδία στο Μάτι: Έφτασε η ώρα της τελικής κρίσης της Δικαιοσύνης

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis