Οικονομία

Κρήτη

Χρ. Σπίρτζης στο Ρ/Κ: Καμία αναβάθμιση στο Ν.Καζαντζάκης - Τι είπε για τα μεγάλα έργα

χρήστος σπίρτζης

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και βουλευτές, συνταντήθηκε ξανά σήμερα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζης, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, με το θέμα του ΒΟΑΚ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς και το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλι.
 

αρναουτάκης, σπίρτζης, βαρδάκης

αρναουτάκης, σπίρτζης, βαρδάκης, by renas

Χθες, παρουσία του Υπουργού, εγκαινιάστηκε ο νέος αεροσταθμός του δημοτικού αεροδρομίου της Σητείας.
 
«Φτωχός συγγενής η Κρήτη από άποψη υποδομών σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας», δήλωσε πριν από λίγο στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, κάτι που όπως είπε θα αλλάξει.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα του ΒΟΑΚ, είπε ότι σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις όπως και για το δρόμο της Μεσαράς, για τον οποίο ανέφερε ότι θα ξεπεραστούν, σύντομα, γραφειοκρατικά εμπόδια.
 
Στις 23 Ιανουαρίου, όπως είπε, ξεκινά η δημοπράτηση του έργου κατασκευής του α/δ Καστελίου για το οποίο εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Παράλληλα, για το υφιστάμενο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει, παράλληλα με το α/δ στο Καστέλι, μία συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί προς το συμφέρον των πολιτών, "για να μην καταντήσει όπως το α/δ του Ελληνικού", χωρίς όμως να κάνει λόγο για εργασίες αναβάθμισης.

​Όσον αφορά το νέο δικαστικό μέγαρο ο υπουργός είπε ότι μόλις αλλάξει η διοίκηση του αρμόδιου φορέα υλοποίησης τέτοιων έργων θα επανεξετασθεί.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER