Οικονομία

Κόσμος

Deutsche Bank: 5% επιπλέον φόρος σε όσους εργάζονται από το σπίτι

τηλεργασία

Η Deutsche Bank προτείνει τα άτομα τα οποία έχουν το «προνόμιο» να εργάζονται από το σπίτι να πληρώνουν φόρο της τάξεως του 5%, εάν το καθεστώς της τηλεργασίας συνεχιστεί και μετά το τέλος της πανδημίας. Ο επιπλέον αυτός φόρος είναι ικανός να επιδοτήσει εισοδήματα χαμηλόμισθων οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο σχεδιαστής στρατηγικής της Deutsche Bank, Luke Templeman υποστηρίζει ότι: «εδώ και χρόνια χρειαζόμασταν έναν φόρο για όσους βρίσκονταν σε καθεστώς τηλεργασίας, η πανδημία του κορωνοϊού όμως κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη αυτή σήμερα.»

«Με το να εργάζεται κανείς από το σπίτι αυτομάτως σημαίνει ότι εξοικονομεί και αρκετά χρήματα. Άνθρωποι λοιπόν οι οποίοι και πριν από την εμφάνιση της πανδημίας είχαν επιλέξει να εργάζονται από το σπίτι σημαίνει ότι δεν ξόδευαν χρήματα σε μετακινήσεις, φαγητό, καφέ, ρούχα κτλ. και άρα στήριζαν λιγότερο την οικονομία. Παράλληλα όμως συνεχίζουν να επωφελούνται από αυτή» συμπληρώνει.

Η πανδημία, όπως αναφέρει το CNBC, έχει υποβάλει 10 φορές περισσότερους εργαζομένους σε καθεστώς τηλεργασίας στις ΗΠΑ, ποσοστό δηλαδή 56% του εργατικού δυναμικού της, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 47%. 

Η έρευνα της Deutsche Bank έδειξε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους διεθνώς θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.

Κόσμος

Το Ριάντ προσβλέπει σε «εξαιρετικές σχέσεις» με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Μπαιντεν

O υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα ότι το βασίλειο είναι αισιόδοξο ότι θα έχει «εξαιρετικές σχέσεις» με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και ότι θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται με την Ουάσινγκτον, σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είμαι αισιόδοξος. Η Σαουδική Αραβία έχει οικοδομήσει στέρεες, ιστορικές σχέσεις που έχουν δουλέψει με διαφορετικές αμερικανικές κυβερνήσεις. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό επίσης και με τον πρόεδρο Μπάιντεν» δήλωσε ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, στη διάρκειας μιας συνέντευξης του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάιντεν: Θέλει παράταση της συνθήκης START για τα πυρηνικά για άλλα πέντε χρόνια

Νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ: Οι ευρωβουλευτές ελπίζουν σε αναθέρμανση των διατλαντικών σχέσεων