Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Απολογισμός του «Όχι» σε εκδήλωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Image
ναρ χανια
 clock 18:33 | 08/07/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Η σημασία ενός «ΟΧΙ»   στις προσταγές Ε.Ε.. Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ όπως έδειξε η θέληση του λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα τονίσθηκε στην εκδήλωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (μετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το βράδυ της Τρίτης στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

ναρ χανια

ναρ χανια, by meropi

Από τους συγκεντρωμένους έγινε  εκτενή συζήτηση στις πολιτικές εξελίξεις και στα καθήκοντας της αριστεράς.   Ο Γιώργος Πιαγκαλάκης στην εισήγηση του είπε μεταξύ άλλων πως «μέσα στο λαϊκό ρεύμα του ΟΧΙ, αναδείχτηκε ένα ισχυρό τμήμα του «όχι της ρήξης», του «τριπλού όχι» στους εκβιασμούς των δανειστών, στα κυβερνητικά μνημόνια, στην ΕΕ. Το μαχητικό αυτό τμήμα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη τελική έκβαση της μάχης.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πρόβαλε ένα δειλό και υπονομευμένο ΟΧΙ, επιδιώκοντας να αποφύγει τη ριζοσπαστικοποίησή του λαού. Προχώρησε στο δημοψήφισμα αφού για μήνες διαπραγματεύτηκε με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και της ΕΚΤ για μια «βιώσιμη συμφωνία». Άφησε ανεξέλεγκτη την κίνηση κεφαλαίων με αποτέλεσμα να «αδειάσουν» οι τράπεζες από τους μεγαλοκαταθέτες. Δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης του λαού και αντίθετα πρότεινε η ίδια ένα μνημόνιο 8 δισ. με βαριά αντιλαϊκά μέτρα. Ακόμα και σήμερα δηλώνει την πίστη της στην Ε.Ε. και διατυμπανίζει ότι θα έχει συμφωνία εντός 48 ωρών. Τώρα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εξαργυρώσει το περήφανο λαϊκό όχι σε ένα νέο μνημόνιο σαν αυτό που πρότεινε πριν το δημοψήφισμα. Το όχι στις προτάσεις των δανειστών είναι όχι και στο δικό της μνημόνιο!».

Ο Γιάννης Κυριακάκης είπε ότι αυτό που απαιτείται πλέον είναι «το ξεδίπλωμα της λαϊκής εργατικής αντεπίθεσης, η κλιμάκωση της πάλης για την επιβολή της ικανοποίησης των εργατικών και λαϊκών αναγκών και στόχων του κινήματος για δουλειά, μισθούς συντάξεις, υγεία, παιδεία. Για το κτύπημα των εκβιασμών και της ασυδοσίας εργοδοτών-τραπεζιτών-καναλαρχών. Για να ξηλωθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι για να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία! ».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis