Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Κοέλιο: Πορτογαλία και Ιρλανδία δεν είναι ανήσυχες για Grexit

Image
koelio_portugal_1114523.jpg
 clock 17:39 | 19/06/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Η "ικανότητα αντίστασης" της ευρωζώνης επιτρέπει στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία να παρακολουθούν τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα χωρίς να "είναι απελπισμένες και ανήσυχες όπως ήταν στην αρχή της κρίσης του χρέους", διαβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

"Η ευρωζώνη επιδεικνύει σήμερα μια ικανότητα αντίστασης πολύ πιο σημαντική. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν είναι απελπισμένες και ανήσυχες, δεν αγωνιούν για το πόσο χρόνο θα πάρει πριν ζητήσουν εξωτερική βοήθεια σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι κίνδυνοι αναφορικά με την Ελλάδα", δήλωσε ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός.

Το 2010, έπειτα από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης που διαπραγματεύθηκε η Αθήνα, "είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και για άλλες χώρες", υπενθύμισε στη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο.

"Η Πορτογαλία θεωρείται στην Ευρώπη εταίρος εμπιστοσύνης που καλύπτεται από τους μηχανισμούς άμυνας της ευρωζώνης, οι οποίοι βεβαίως θα εφαρμοσθούν σε περίπτωση ανάγκης", δήλωσε επίσης ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Επιμένοντας σ’ αυτά που υποστηρίζει εδώ και εβδομάδες, ο πορτογάλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η χώρα του διαθέτει επαρκή χρηματοοικονομικά αποθέματα για να αντιμετωπίσει μια αυξημένη αστάθεια στις κεφαλαιαγορές, εάν η κατάσταση με την Ελλάδα επιδεινωθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis