Skip to main content
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χιλιάδες οι νοικάρηδες στο Ηράκλειο που δεν πληρώνουν

Image
enoikia-708.jpg
 clock 13:22 | 07/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Εντονότατο  είναι το πρόβλημα με τα ανείσπρακτα ενοίκια στο Ηράκλειο με τους ενοικιαστές που δεν μπορούν να καταβάλλουν το ενοίκιό τους  λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, να ανέρχονται σε χιλιάδες!!

Όπως δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου  το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις κυρίως τον τελευταίο χρόνο.

Ενώ μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων έδειχναν, όπως είπε, κατανόηση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ενοικιαστής τους ,στην αδυναμία δηλαδή να πληρώσει είτε γιατί έχασε τη δουλειά του είτε για άλλο λόγο, τώρα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να εκχωρούν τα ανείσπρακτα ενοίκια στην εφορία ώστε να μην πληρώνουν φόρο εισοδήματος.

Για το λόγο αυτό όπως είπε , πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων ακόμα και σε μικρή καθυστέρηση του ενοικίου επιδιώκουν να έχουν στα χέρια τους δικαστική απόφαση έξωσης την οποία μπορούν να εκτελέσουν σε δύο μήνες!!
Συνήθως όμως όπως τονίζει  ο κ. Αράπογλου ,οι ενοικιαστές αποφασίζουν να φύγουν μόνοι τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο  2 στους 10 ενοικιαστές  κατοικιών αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ενώ το θέμα έχει γίνει αρκετά εντονότερο το τελευταίο διάστημα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απογοητευτική κατάσταση και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πληρώνουν φόρους εισοδήματος για ανείσπρακτα ενοίκια.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες να μην δίνουν το κλειδί του ακινήτου αν δεν υπογράψουν πρώτα μισθωτήριο . «Αν δεν υπάρχει μισθωτήριο ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθεί απόφαση έξωσης είναι αντί για δύο μήνες,  ένας χρόνος.» όπως τονίζει.

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το Προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ είχε συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών  κα. Νάντια Βαλαβάνη σχετικά με την  φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Μετά τη συνάντηση η κα  Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι θα επαναφερθεί άμεσα η δυνατότητα της εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο και η αντίστοιχη φοροαπαλλαγή των εκμισθωτών, ως μόνιμα προβλεπόμενη διαδικασία στα πλαίσια της φορολογίας εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι η επαναφορά της εκχώρησης ήταν επίμονο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ.
 
Η διάταξη για την επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων πρόκειται να θεσπιστεί με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα σε νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis