Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Αθώοι οι δύο γιατροί για το θάνατο του βρέφους στο Βενιζέλειο

Image
Αθώοι οι δύο γιατροί για το θάνατο του βρέφους στο Βενιζέλειο
 clock 19:02 | 24/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αθώοι κρίθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης δύο γιατροί, οι οποίοι κατηγορούνται για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από κοινού.

Πρόκειται για την εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου ενός νεογέννητου βρέφους, πριν από περίπου 7 χρόνια, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2007, μια 24χρονη -τότε- κοπέλα από την Αλβανία εισήχθη στη Μαιευτική Κλινική του Βενιζελείου για να γεννήσει.

Αν και διαπιστώθηκε πτώση των παλμών του εμβρύου, η νεαρή γυναίκα δεν υποβλήθηκε σε καισαρική τομή -ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις-, αντίθετα έγινε προσπάθεια για να γεννήσει με τη μέθοδο της εμβρυουλκίας.

Όταν τα ξημερώματα της επόμενης μέρας γεννήθηκε το παιδί, δεν είχε ούτε σφυγμό, ούτε καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν, το νεογέννητο αγοράκι δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Κατηγορούμενοι στη δίκη της Παρασκευής ήταν μια μαιευτήρας και ένας ειδικευόμενος -τότε- γιατρός, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, με ποινές φυλάκισης 2 και 1 έτους, αντίστοιχα.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis