Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτημα για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

Image
Αίτημα για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς
 clock 11:44 | 19/02/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να ενημερώσει στο Μαξίμου, τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, όπως έκανε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν σκοπεύει να υποβάλει σχετικό αίτημα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα κάνει τη δική του κίνηση -εκτιμά ο Μικροπολιτικός των Νέων- κι αυτή θα είναι μια επίσκεψη στον Κάρολο Παπούλια, που παραμένει Πρόεδρος έως τις 12 Μαρτίου, με αίτημα να συγκληθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να εξεταστεί η σχέση της χώρας με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.

Στη ΝΔ, όπως καταγράφηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, την Τετάρτη, όχι μόνον υπάρχει ανησυχία για την εικόνα που διαμορφώνεται, αλλά ο συναγερμός δυναμώνει, καθώς επικρατεί η εκτίμηση ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Με δεδομένο ότι «τα χρονικά περιθώρια στενεύουν», όπως σχολίασε στη συνεδρίαση ο πρώην πρωθυπουργός, στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού έχουν αποφασίσει να δώσουν διορία στην κυβέρνηση έως αύριο Παρασκευή. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup, ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να θέσει τα δικά του τελεσίγραφα στον Αλέξη Τσίπρα και θα ζητήσει -όπως όλα δείχνουν- και μέσα στο Σαββατοκύριακο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis