Skip to main content
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραβείο σε Έλληνες φοιτητές για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Image
Βραβείο σε Έλληνες φοιτητές για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο
 clock 16:34 | 23/10/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια παρουσιάστηκε σήμερα στον χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στην Αθήνα. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή τη νίκη της ομάδας Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student Czech 2014.

Το ηλεκτρικό όχημα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα και κατέλαβε την πρώτη θέση, στη γενική κατάταξη του πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, με διευθυντή τον καθηγητή Γεώργιο Χρυσολούρη, έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, δημιουργίας ενός ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένου και κατασκευασμένου αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student και η διάκριση, αλλά κυρίως η μάθηση μέσα από την πράξη. Οι διαγωνισμοί Formula Student απευθύνονται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και έχουν ως σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή μονοθέσιων αυτοκινήτων, λειτουργώντας ως κατηγορία υπό κλίμακα της Formula 1.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis