Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμός παιδιών: Κλείστηκαν πάνω από 20.000 ραντεβού

Image
παιδί μάσκα
 clock 10:22 | 11/12/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Πάνω από 20.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών έχουν ήδη κλειστεί από χθες που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. «Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα ραντεβού είναι ήδη πάνω από 20.000» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για να κάνει ένα παιδί το εμβόλιο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 5 έτη.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε, επίσης, και στην αναμνηστική δόση λέγοντας πως 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 65% των δικαιούχων.  

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί για τα παιδιά ομάδα 5 - 11 ετών ξεκινούν την Τετάρτη 15/12. Μία ημέρα νωρίτερα, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος η ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη και την ασφάλεια του εμβολιασμού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε χθες έναν οδηγό με 19 συνήθεις ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο και τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού SARS-Cov-2 παιδιών και εφήβων, με στόχο να λυθούν οι απορίες των ενδιαφερομένων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στους αρνητές ιερείς: «Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε»

Κορωνοϊός: Η Κοτανίδου απαντά για τις ΜΕΘ: «Γίνεται διαλογή με πολύ αυστηρά κριτήρια» (Βίντεο)

Κορωνοϊός: 103 θάνατοι, 702 διασωληνωμένοι και 5.087 τα νέα κρούσματα

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis