Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για το "φιλέτο" της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

Image
Εβδομάδα κινητοποιήσεων για το "φιλέτο" της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών
 clock 11:02 | 22/09/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Σύσκεψη για το θέμα της παραχώρησης του «φιλέτου» της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών στο ΤΑΙΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που βρίσκεται μέσα στο χώρο της πρώην Βάσης.

Στη σύσκεψη η οποία διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την αξιοποίηση της πρώην Βάσης, αναμένεται να εγκριθεί η διοργάνωση και πραγματοποιηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί στην είσοδο της βάσης,  ενάντια στην εκχώρηση της εν λόγω έκτασης σε ιδιώτες. Επίσης απόψε αναμένεται να επικυρωθεί η παράσταση διαμαρτυρίας που θέλει να πραγματοποιήσει η επιτροπή αγώνα την προσεχή Τετάρτη στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης και στον γ.γ. Γρ. Ροκαδάκη.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο επικεφαλής της Επιτροπής, Δημήτρης Σουλιωτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής, σε φορείς , ομοσπονδίες και άλλους, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή σύσκεψη και να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η περιοχή χωρίς να περάσει στα χέρια μεγαλοεπενδυτών.

"Εμείς ζητάμε να μην υλοποιηθεί οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση σχεδιάζει την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην βάσης μέσω ανάθεσης σε στρατηγικό επενδυτή" ανέφερε ο κ. Σουλιωτάκης.

Επίσης ανέφερε ότι "πάγια θέση της Επιτροπής είναι τόσο η γη, όσο και οι ακτές και οι εγκαταστάσεις της πρώην Βάσης να παραμείνουν κάτω από δημόσια ιδιοκτησία, ενταγμένες ωστόσο σε ένα γενικότερο κεντρικό σχεδιασμό που δεν θα έχει σχέση με κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα".

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis