Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε καθηγητής Μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Image
γυναικολόγος.jpg
 clock 17:09 | 02/11/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Δικαιωμένες αισθάνονται οι φοιτήτριες που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τον καθηγητή Μαιευτικής στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική παρενόχληση μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Ο καθηγητής γυναικολόγος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των τριών καταγγελλουσών ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Την ενοχή του γιατρού για τη σεξουαλική παρενόχληση των δύο από τις τρεις φοιτήτριες πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Οι καταθέσεις των δύο πρώτων καταγγελλουσών ήταν ειλικρινείς. Δεν υπήρχε άλλο κίνητρο για τις καταγγελίες. Οι ενέργειες του κατηγορούμενου κατά τη γυναικολογική εξέταση αποσκοπούσαν στη σεξουαλική του διέγερση ” ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός για τις δύο πρώτες καταγγέλλουσες. ” Διαφορετική” χαρακτήρισε την περίπτωση της τρίτης κοπέλας. ” Δεν βίωσε κάποια οδυνηρή εμπειρία στην εξέταση. Το ύφος και ο τόνος της φωνής της κατά την κατάθεση της κατέδειξαν ότι δεν έλεγε αλήθεια. Αλλά αδικήματα τελέστηκαν σε βάρος της (όπως άσεμνες χειρονομίες κ.α.) που διώκονται κατ΄ έγκληση. Δεν ήταν όμως κατάχρηση σε γενετήσια πράξη” επισήμανε η εισαγγελέας και ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για αυτή την περίπτωση.

Καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε και σήμερα συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλογών κ.α.

Δικαιωμένες αισθάνονται οι καταγγέλλουσες

Σε δηλώσεις τους, μετά την απόφαση οι φοιτήτριες μίλησαν για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία που τελείωσε με τη δικαίωσή τους και προέτρεψαν όποια ή όποιον υποστεί κάτι ανάλογο να το καταγγείλει. Ακόμα περισσότερο χαίρονται που ο καθηγητής δεν θα μπορέσει να βλάψει κάποιον άλλο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο δράστης με το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Κορωνοϊός: Η εισήγηση της επιτροπής για τα νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis