Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός: Η αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης στις καταγγελίες Τζανάκη

Image
εκκλησία
 clock 11:37 | 08/07/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη μέσα από το Ράδιο Κρήτη, ότι ιερείς στο νησί αρνούνται τη Θεία Κοινωνία και την εξομολόγηση σε εμβολιασμένους πολίτες.

Οι ισχυρισμοί Τζανάκη έχουν ενοχλήσει σύμφωνα με πληροφορίες την τοπική Εκκλησία και κυρίως τις χαμηλές κλίμακες της ιεραρχίας, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου έχει ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών, ενώ οι εκφράσεις του καθηγητή πως “οι παπάδες αυτοί θα πρέπει να παταχθούν δια ροπάλου” έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Ακούστε απόσπασμα από τις δηλώσεις του καθηγητή κ. Νίκου Τζανάκη:

 

 

Μέσω του Ράδιο Κρήτη, ο Επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος Ξενάκης κάλεσε τον καθηγητή να προσκομίσει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες του, ώστε η τοπική Εκκλησία να ερευνήσει το θέμα. Επίσης, κάλεσε και όποιον πολίτη έχει τυχόν αντιμετωπίσει παρόμοια συμπεριφορά από κληρικό του νησιού, να ενημερώσει την οικεία Μητρόπολη ή την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ σημείωσε πως δεν πρέπει να αδικείται η προσπάθεια 1.000 ιερέων του νησιού, επαναλαμβάνοντας πως η Εκκλησία της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, ενώ έχει δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που έχουν τεθεί από τους πιστούς. "Το εμβόλιο δεν είναι του διαβόλου, δεν έχει μικροτσιπ και δεν περιέχει το ...666", τόνισε με έμφαση.

“Μόνο καλό δεν κάνει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης και διχασμού”, τόνισε ο Επίσκοπος Κνωσσού, ο οποίος παράλληλα δήλωσε πως η Εκκλησία της Κρήτης είναι θετική σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά και τις δηλώσεις του κ. Βασίλη Κικίλιας πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας θα επισκεφθούν την ερχόμενη Τρίτη την Ιερά Σύνοδο.

Ακούστε απόσπασμα από τις δηλώσεις του Επισκόπου Κνωσσού:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που θα εισηγηθεί η Επιτροπή - "Καμπανάκι" για Ρέθυμνο

Κρήτη: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές

Η Κρήτη υποδέχεται την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» (Βίντεο - φωτογραφίες)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis