Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο νομικός που ενεπλάκη στο κύκλωμα τοκογλυφίας

Image
Ελεύθερος αφέθηκε ο νομικός που ενεπλάκη στο κύκλωμα τοκογλυφίας
 clock 09:25 | 10/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Ελεύθερος αφέθηκε χθες με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο νομικός που ενεπλάκη στην υπόθεση του κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών, που εξαρθρώθηκε στην Κρήτη από την ΕΛΑΣ. Πρόκειται για τον γνωστό Ηρακλειώτη δικηγόρο Παρ' Αρείω Πάγω, ο οποίο ήταν νομικός σύμβουλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Ειδικότερα του επεβλήθη εγγύηση 80.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι εξόδου από την χώρα και παρουσία κάθε αρχή του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα συγγενών, γνωστών και φίλων του που συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο για να τον υποστηρίξουν. Ο έτερος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, γεωπόνος στο επάγγελμα,  με καταγωγή από την Μεσαρά προφυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι του είχαν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι για άλλη υπόθεση και κρίθηκε ύποπτος φυγής  

Συνήγοροι του δικηγόρου δήλωσαν στους δημοσιογράφους πως ο πελάτης τους δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση για την οποία  κατηγορείται. "Η σύλληψη -είπαν- πως δεν συνιστά ενοχή και δεν στιγματίζονται υπολήψεις ανθρώπων που λειτούργησαν στα πλαίσια καθηκόντων τους". Ερωτώμενοι για την υψηλή εγγύηση των 80.000 ευρώ είπαν ότι πράγματι είναι υψηλό το ποσό, το παρήγορο όμως είναι ότι ξεκίνησε η αποδόμηση των βασικών κατηγοριών. "Ο πελάτης μας -τόνισαν-  αρνείται όλες τις κατηγορίες. Έπραξε τα καθήκοντά του και η εμπλοκή του στην υπόθεσή στερείται νομίμου βάσεως". 

Σημειώνεται ότι στο δικαστικό μέγαρο χθες βρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι του νομικού, που φέρεται ως εμπλεκόμενος, οι οποίοι δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον συλληφθέντα. Ο ίδιος μάλιστα επέμεινε ενώπιον της ανακρίτριας ότι η ανάμειξη του στην υπόθεση περιορίστηκε στην άσκηση του επαγγέλματός του.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis