Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Εκδήλωση για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στα Χανιά

Image
ναρ ανταρσυα.jpg
 clock 19:33 | 28/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Η σημασία και η ανάγκη για μια εργατική αριστερή αντιπολίτευση σήμερα απέναντι στη κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την Ε.Ε. τονίσθηκε στην εκδήλωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Άγγελος Χάγιος μέλος του γραφείου της πολιτικής επιτροπής του ΝΑΡ.

O ομιλητής επισήμανε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τόνισε την ανάγκη επίσης για "μια άλλη αριστερά"  που θα έχει ως στόχο να ανορθώσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας με πρωτοβουλίες για μια γραμμή ανατροπής με αντίΕΕ και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο εισηγητής στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως επισήμανε ήταν αναμενόμενη και είχε γίνει αντιληπτή από την αντικαπιταλιστική αριστερά από τη στιγμή που από το 2012 κιόλας έλεγε ότι θα εφαρμόσει την πολιτική του μέσα στην Ε.Ε. και στην ΟΝΕ, από την ανάπτυξη καπιταλιστικού τύπου που είχε στο πρόγραμμα του αλλά και από τον δίαυλο επικοινωνίας που είχε στήσει από τότε με τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα μια δήθεν ελάφρυνση του χρέους. Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να εξηγηθεί η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς και όχι ψυχολογικούς όρους και συνωμοσιολογίες.

"Μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ δεν υπάρχουν περιθώρια όχι μόνο για αντιμνημονιακή πολιτική, αλλά ούτε καν για παράλληλο πρόγραμμα" είπε ο Α. Χάγιος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η γραμμή της αντικαπιταλιστικής ανατροπής στην κοινωνία όχι με επιβολή από τα πάνω αλλά μέσα από τη ζύμωση των δημοκρατικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς, τα πανεπιστήμια, τις γειτονιές και τα χωριά. Ο ομιλητής τόνισε το πως μπορεί να συμβάλλει το ΝΑΡ στην προσπάθεια αυτή επισημαίνοντας πως τη σημασία της επανεκκίνησης το εργατικού κινήματος που θα βασίζεται στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των επιτροπών αγώνων και θα έχει απέναντι του την ΓΣΕΕ που πλέον έχει περάσει ξεκάθαρα στο πλευρό της αντίδρασης (αποδοχή του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, άρνηση σε κάθε εργατική κινητοποίηση). Τέλος τόνισε την ανάγκη για να ενισχυθούν τα καλέσματα για κοινή δράση τόσο με το ΚΚΕ (παρά την εσωστρεφή και την αντιενωτική στάση του) αλλά και τη ΛΑΕ (μολονότι στο συνδικαλιστικό κίνημα παραμένει συνδεδεμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ). 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis