Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Μυρτιά (Βαρβάροι), εικόνες του χθες και του σήμερα»

Image
biblio_mirtia.jpg
 clock 18:14 | 25/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο βράδυ στη Μυρτιά (Βαρβάρους) η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Μυρτιά (Βαρβάροι), εικόνες του χθές και του σήμερα» του Μανόλη Παπαδάκη, από τη Μυρτιά, καθηγητή μαθηματικών, βραβευμένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό φωτογράφου και Αντιπροέδρου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΕΦΕΚ).
    

Παρά τις άκρως αντίξοες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στη Μυρτιά και γέμισε ασφυκτικά τη συνεδριακή αίθουσα «Γιώργος Ανεμογιάννης» του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.
    
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Καζαντζάκη κ. Στέλιος Ματζαπετάκης, ο Ιερέας της Μυρτιάς κ. Ιάκωβος Τζανάκης και ο Πρόεδρος της ΕΦΕΚ κ. Πολυχρόνης Νικηφοράκης, οι οποίοι εξήραν το γεγονός της έκδοσης ενός παραδειγματικού στο είδος του έργου, το οποίο πρέπει να μιμηθούν και άλλα χωριά και πόλεις, συγχαίροντας το δημιουργό του Μανώλη Παπαδάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτιάς (Βαρβάρων), εκδότη του βιβλίου.
   
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη στήριξη της Περιφέρειας ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση του βιβλίου-λευκώματος.
 
Με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρεθέντες την παρουσίαση του βιβλίου από τους εισηγητές κ. Νίκο Ψιλάκη, το γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα, και τον επίσης γνωστό έγκριτο ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα κ. Γιώργο Παναγιωτάκη, που μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά και κολακευτικά λόγια για το βιβλίο και το δημιουργό του.
    
Η παρουσίαση έληξε με την εισήγηση του δημιουργού του βιβλίου-λευκώματος Μανόλη Παπαδάκη, που αναφέρθηκε στις πολύχρονες προσπάθειες και τις δυσκολίες ανεύρεσης του ιστορικού και φωτογραφικού υλικού και την επίπονη επεξεργασία του και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν και του συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά του αυτή.

Ακολούθησε δεκάλεπτη προβολή, που είχε επεξεργασθεί ο Μανόλης Παπαδάκης, με επιλεγμένα τμήματα του βιβλίου, το οποίο κ. Παπαδάκης ανακοίνωσε ότι αφιερώνει στους απανταχού Βαρβαριανούς και ότι το δωρίζει στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του. 

Ήταν εμφανής και συγκινητική η αντίδραση των παρισταμένων και ιδιαίτερα των κατοίκων της Μυρτιάς, που έβλεπαν την ιστορία του ιστορικού χωριού τους να εκτυλίγεται μπροστά τους μέσα από την προβολή αυτή και από τις 246 σελίδες του θαυμάσιου βιβλίου.
   
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 58 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού διανοητή και συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, που η οικογένειά του καταγόταν από τους Βαρβάρους, και κήρυξε την εκδήλωση φόρο τιμής στο συντοπίτη τους.
    

Η εκδήλωση έληξε με μουσικοχορευτική παράσταση από καλλιτέχνες και νέους του χωριού και με δεξίωση που παρέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, τη φροντίδα για την οποία είχαν εθελόντριες κυρίες μέλη του Συλλόγου.
  

  Ο Πολιτιστικός Συλλογος Μυρτιάς ευχαριστεί θερμά όλους όσους, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και το δημιουργό του βιβλίου Μανώλη Παπαδάκη για τη δωρεά του βιβλίου του στο Σύλλογο.
 
 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis