Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Δάσκαλοι στα Σκούρβουλα μετά από παρέμβαση Ματαλλιωτάκη - Πουλινάκη

Image
matalliotakis2.jpg
 clock 17:16 | 20/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας για το δημοτικό σχολείο των Σκουρβούλων, που παραμένει χωρίς δασκάλους  έκαναν στην Περιφέρεια Κρήτης και στην  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Γιώργος  Ματαλλιωτάκης συνοδευόμενος από τον κ.Μανούσο Πουλινάκη δημοτικό σύμβουλο στο δήμου Φαιστού και τον πρόεδρο των Σκουρβούλων κ.Αντώνη Πουλινάκη με αντιπροσωπεία  κατοίκων του χωριού.
Τόσο ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ.Άρης  Βαλατίδης  όσο  και ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης δεσμεύτηκαν οτι μέχρι την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα έχουν σταλεί δύο δάσκαλοι στα Σκούρβουλα για την κάλυψη των κενών και την ομαλή διεξαγωγή της διδασκαλίας των μαθημάτων.
Το σχολείο στα Σκούρβουλα, που συντηρείται από τους κατοίκους της περιοχής  ενω είναι διθέσιο έχει προς το παρόν  ένα δάσκαλο μάλιστα η  μία δασκάλα έφυγε με άδεια κυήσεως μόλις τοποθετήθηκε εκεί. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης οι γονείς των μαθητών να επιλέγουν να εγγράφουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία των γύρω περιοχών και συγχρόνως να αποδυναμώνεται το σχολείο στα Σκούρβουλα.

matalliotakis.jpg

matalliotakis.jpg, by gpapadakis

Μετά τις συναντήσεις ο  κύριος Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι στην παιδεία και την υγεία δεν χωράνε εκπτώσεις και η κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία για τα κενά στην εκπαίδευση.  
Στέκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου σ αυτή την προσπάθεια για τη γρηγορότερη δυνατή στελέχωση του δημοτικού σχολείου των Σκουρβούλων συνέχισε ο περιφερειακός σύμβουλος καθώς είναι ευθύνη και καθήκον του υπουργείου και των αρμοδίων υπηρεσιών εκπαίδευσης να προγραμματίζουν εγκαίρως για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και να καλύπτουν τα κενά στην ώρα τους και όχι ετεροχρονισμένα. 
Η ύπαιθρος πρέπει να έχει αρωγό της την πολιτεία με υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της κατέληξε ο κ. Ματαλιωτάκης.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis