Λασίθι

Πεζοπορία στην Καλαμαύκα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

καλαμαυκα λασιθι.jpg

 Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία στην Καλαμαύκα, στην περιοχή της Ιεράπετρας. Η πεζοπορία είναι κυκλική, διάρκειας 4 ωρών περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις) και η πορεία ανηφορική/κατηφορική με ήπια υψομετρική διαφορά.

καλαμαυκα λασιθι.jpg

καλαμαυκα λασιθι.jpg, by lamprakis

Είναι μια ξεχωριστή διαδρομή, που πρώτη φορά επιχειρεί η ομάδα, μέσα από μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους που διασχίζουν την πανέμορφη ορεινή φύση της περιοχής. Η πορεία ξεκινά αφού περάσουν το γραφικό χωριό της Καλαμαύκας, σε υψόμετρο 480μ περίπου και με πορεία αρχικά ανηφορική οι πεζοπόροι συναντούν το παραδοσιακό μοναστήρι της Παναγίας της Εξακουστής, σε κατάφυτο και ερημικό περιβάλλον με πανοραμική θέα στο Λυβικό πέλαγος.

καλαμαυκα λασιθι.jpg

καλαμαυκα λασιθι.jpg, by lamprakis

Στη διάρκεια της πορείας συναντούμε ακόμη δυό ερημικά πετρόκτιστα ξωκλήσια, χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον. Απρόσμενη συνάντηση ένα …καταφύγιο γαϊδάρων, ένα donkey’s sanctuary, όπως το ονομάτισαν οι αλλοδαποί που με τη φροντίδα τους τα εργατικά υποζύγια έχουν μια άνετη ζωή όταν γεράσουν.

καλαμαυκα λασιθι.jpg

καλαμαυκα λασιθι.jpg, by lamprakis

Η φύση καταπράσινη και η θέα όσο ανεβαίνουμε εκπληκτική προς την Ιεράπετρα και το Γαδουρονήσι. Επιστροφή με κατηφορική πορεία από αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια στο σημείο εκκίνησης.   

καλαμαυκα λασιθι.jpg

καλαμαυκα λασιθι.jpg, by lamprakis

      ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από τον ΄Αγιο Νικόλαο (οδός Κ.Καραμανλή 24), στις 8:30 το πρωί της Κυριακής. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με τα αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορία, όροι συμμετοχής, απαραίτητος εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου, στο facebook και στο τηλέφωνο 6945603032.

Κρήτη

Λασίθι

Κορωνοϊός - Σίσι: Rapid test σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την
Τρίτη 13/04/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Σίσι Λασιθίου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στον Πολυχώρο – Κοινοτικό Ιατρείο στις Σίσες, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αγίου Νικολάου, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Ειδήσεις σήμερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Γέμισαν πάλι τα νοσοκομεία - Μικρότερος ο αριθμός των διασωληνωμένων

Κρήτη - κορωνοϊός: "Επιχείρηση self test" στα Λύκεια - Διανομή και από τον στρατό

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!