Λασίθι

Ενδιαφέρον για τα μνημεία του Δήμου Αγίου Νικολάου

Μνημείο

«Η αλήθεια είναι, ότι τον τελευταίο καιρό οι παράγοντες του τουρισμού, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας με το δήμο, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την βελτίωση και τον εμπλουτισμό του παρεχομένου τουριστικού προϊόντος. Με την συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιχειρούμε για πρώτη φορά να παρέμβουμε ουσιαστικά ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την επισκεψιμότητα ενός χώρου, την προσβασιμότητα σε αυτόν, προκειμένου να συμβάλλουμε κατά τον καλύτερο τρόπο, στην σύνταξη νέων ομαδοποιημένων προτάσεων που θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες διαδρομές και θα δώσουν μια άλλη προοπτική στην περιοχή μας»!
Στις παραπάνω επισημάνσεις, προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της πρώην Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν.Λασιθίου, παρουσία του συνόλου των εκλεγμένων προέδρων των κοινοτήτων, εκπροσώπων του σωματείου Ξεναγών Κρήτης, καθώς και του συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και οδηγών του ίδιου σωματείου.
Όπως έγινε γνωστό, τόσο οι εκπρόσωποι των δημοτικών διαμερισμάτων, όσο και οι εκπρόσωποι των παραπάνω κλάδων, κλήθηκαν στην προγραμματισμένη από τον Δήμο σύσκεψη, προκειμένου να συνεργαστούν, να ανταλάξουν ιδέες αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την βελτίωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών σε περιοχές που σημειώνουν μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς επίσης και να συνθέσουν τα στοιχεία εκείνα που ομαδοποιούν κοινές δράσεις (εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία, κρήνες, μονοπάτια νερού, ειδικές διαδρομές),ώστε να διαμορφωθούν δελεαστικές προτάσεις για τους επισκέπτες του Δήμου.
Ήδη ανελήφθη η υποχρέωση για την καταγραφή των ιδιαίτερων σημείων επίσκεψης,
σε κάθε κοινότητα, ενώ μετά την σχετική επεξεργασία των προτάσεων που θα διαμορφωθούν άμεσα, αναμένεται να υπάρξει ομαδοποίηση των προορισμών,ιδιαίτερα στα κοντινά χωριά, για να δημιουργηθούν και οι ανάλογοι σταθμοί στις εκδρομές που προγραμματίζουν τα τουριστικά γραφεία στην περιοχή.
«Επιθυμούμε, τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αφού συγκεντρώσουμε το «υλικό» που απαιτείται για την συγκρότηση των ανάλογων προτάσεων, σε συνεργασία με τους ξεναγούς της Κρήτης, καθώς και άλλους εμπλεκόμενους , να υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση προς τους φορείς που καλούνται από την ερχόμενη περίοδο, να διαχειριστούν το τουριστικό αυτό προιόν, που επιθυμούμε ν΄απλωθεί σε όλο τον Δήμο Αγίου Νικολάου, από την Νεάπολη - το Σίσι το Βραχάσι την Κριτσά,την Ελούντα, έως τις περιοχές εκείνες που μέχρι σήμερα αν και διαθέτουν μοναδικούς «πολιτιστικούς θησαυρούς», δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστοί .
Στην παραπάνω συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης κ. Παπανικολάου Ευάγγελος, ο πρόεδρος οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Βασιλάκης Στυλιανός, ο Γ.Γ του ιδίου σωματείου κ. Σεραφειμίδης Σταύρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης κ. Φιορέντζης Γεώργιος.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Σε σοβαρή κατάσταση γυναίκα - Το ΙΧ της έπεσε σε γκρεμό

γκρεμος τροχαιο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λασίθι και συγκεκριμένα στη θέση Παράμπελλα όταν ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του με συνέπεια να πέσει σε γκρεμό.

Από το τροχαίο τραυματίστηκε ένας άνδρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καθώς και μία γυναίκα η οποία φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά με συνέπειανα μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Για την ανάσυρση της γυναίκας επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας όταν το αυτοκίνητο του έπεσε σε γκρεμό  στη Μαλάξα Χανίων.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες  ο άτυχος άνδρας αναζητώντας έναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τους οικείους του.

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρίλερ με άνδρα που θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του

Κρήτη: Παραλίγο να πνιγούν μάνα και κόρη

Κρήτη: Ένοπλη ληστεία στο κέντρο της πόλης

ESPA BANNER