Λασίθι

Αυξημένα τα κονδύλια προς τις δημοτικές κοινότητες της Ιεράπετρας

Λιμάνι Ιεράπετρας

Αυξημένα είναι φέτος τα ποσά των πάγιων προκαταβολών που διαθέτει ο Δήμος Ιεράπετρας στους προέδρους των κοινοτήτων.

Συνολικά διατίθενται 47.000€ από τα οποία 6.000€ προορίζονται για την κοινότητα της Ιεράπετρας και τα 41.000€ για τις άλλες κοινότητες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενημερώθηκε από την  αντιδήμαρχο κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη για διαδικαστικά θέματα επί των παγίων και δήλωσε:

«Ως Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που επιδιώκουμε και έχουμε με τους προέδρους των κοινοτήτων συνεχίζουμε να παρέχουμε για ακόμα μία χρονιά τις πάγιες προκαταβολές.

Η χρήση της πάγιας προκαταβολής διευκολύνει το απαιτητικό έργο των προέδρων δίνοντάς τους ένα ισχυρό εργαλείο για να ικανοποιήσουν αιτήματα και να λύσουν σε άμεσο χρονικό διάστημα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Ευχαριστώ όλους τους προέδρους για τη συνεργασία και για την προσπάθεια που καταβάλλουν και συνεχίζουμε δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ισότιμη κάλυψη αναγκών ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες.»

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Έπιασαν τον κλέφτη που είχε μπουκάρει σε σπίτι

σύλληψη

Εξιχνιάστηκε χθες (27.05.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου υπόθεση κλοπής η οποία διαπράχθηκε σε οικία στον Άγιο Νικόλαο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης την 12.03.2020 αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές από οικία ημεδαπού.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή.

Επιπλέον οι αφαιρεθέντες ηλεκτρονικές συσκευές ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό του.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου.