Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.jpg

Το Άμα Βραδιάσει, ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κλείνει την Τετάρτη 28 Αύγουστου, ώρα 20:30΄ με μουσικές, χορευτική αλλά και ακουστική διάθεση χωρίς σύνορα και σημείο συνάντησης, όπως πάντα, τον κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Μαρκάκης επιλέγει μουσική που θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικές εποχές, αλλά και περιοχές του πλανήτη. Η βραδιά αυτή στον κήπο –και εναλλακτικά στο βορινό deck– του Ι.Μ.Κ., θα γεμίσει με ήχους swing, charleston, salsa, mambo, funk και άλλες θαυμάσιες ρυθμικές μελωδίες για να απολαύσετε το ποτό σας, αλλά και να χορέψετε.
Με ταξιδιάρικη διάθεση, σας περιμένουμε σε άλλη μια απρόβλεπτη βραδιά με μουσική από τον 20ό αλλά και 21o αιώνα.

Παράλληλα, τις ημέρες των εκδηλώσεων, με τη γενική είσοδο των €5,00 (συμπεριλαμβάνεται η μουσική εκδήλωση), οι μόνιμες συλλογές και οι νέες περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου, Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει και ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45 θα είναι ανοικτές στο κοινό για μια νυχτερινή περιήγηση κατά το διάστημα 20:00΄-23:00΄. Δροσερά ποτά, για όσους το επιθυμούν, θα διατίθενται στο bar του Μουσείου. Επίσης, το πωλητήριο του Μουσείου με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες εικαστικών, αλλά και νέων σχεδιαστών, θα είναι σε λειτουργία.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, όπως και κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα έως και τον Οκτώβριο, από τις 10:30΄ έως τις 12:30´, o αγγειοπλάστης Ζαχαρίας Καλιακάκης από το Θραψανό –το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής κεραμικών της Κρήτης– στήνει το εργαστήρι του στο Μουσείο και μοιράζεται τα μυστικά της τέχνης του με τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Ο κεραμοποιός δουλεύει τον πηλό δημιουργώντας διάφορα χρηστικά αντικείμενα και καθοδηγεί τους επισκέπτες να δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά έργα. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να παραλάβουν τα έργα τους από το Μουσείο μετά από μία εβδομάδα, αφού θα έχουν ψηθεί στον φούρνο του αγγειοπλάστη στο Θραψανό, και να τα διακοσμήσουν όπως επιθυμούν.