Κρητικά και άλλα

Ηράκλειο: Μνημείο προχειρότητας οι διαγραμμίσεις στους δρόμους (Φωτογραφίες)

δρομος διαγραμμισεις.jpg

Αναγνώστης του ekriti.gr, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την προχειρότητα με την οποία έγινε η ανανέωση των διαγραμμίσεων στο οδικό δίκτυο από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας προς τις Βούτες, στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ο συμπολίτης μας αναφέρει τα εξής:

Οι διαγραμμίσεις που βλέπετε,  ανανεώθηκαν πριν από καμιά δεκαριά ημέρες στους δρόμους από τον κόμβο του ΙΤΕ προς το χωριό Βούτες.

Ενθουσιάστηκα όταν είδα την ανανέωση των γραμμών αλλά δεν κράτησε και πολύ ο ενθουσιασμός μου, καθώς αντίκρισα αυτά που σας στέλνω στις φωτογραφίες (φυσικά είναι πολύ περισσότερα απλά σας στέλνω κάποια ενδεικτικά) Όπου δεν ήταν καθαρισμένος ο δρόμος, απλά δεν βάφανε την γραμμή, όπου είχε λιγότερα χόρτα, χώμα, πέτρες, σκουπίδια κ.α. απλά τα βάφανε από πάνω!

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος μιας και εξυπηρετεί πολλά χωριά. Επειδή περνάω καθημερινά έχω δει αυτοκίνητα να βγαίνουν από το δρόμο, άλλα αναποδογυρισμένα, αλλά έχουν γίνει και θανατηφόρα τροχαία...

Έτσι που ο δρόμος δεν είναι καθαρισμένος σε κάποιες στροφές όταν βρέχει πολύ μετατρέπεται σε ποτάμι που περνά από την μία πλευρά του δρόμου στην απέναντι, με πολύ μεγάλο κίνδυνο να χάσει τον έλεγχο ο οδηγός, ειδικά όταν δεν ξέρει την περιοχή.

Σίγουρα δεν είναι Γεροπόταμος που επίσης δεν γνώριζαν οι άνθρωποι που χάθηκαν αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο και αυτό, ειδικότερα σε συνδυασμό με κακές διαγραμμίσεις και χόρτα που μικραίνουν το δρόμο...".

ESPA BANNER