Skip to main content
ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Ηράκλειο: Δωρεάν Οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Image
οδοντιατρικη
 clock 20:30 | 29/08/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού, στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου.

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 7ΥΠΕ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ, συμμετέχοντας στις δράσεις του 9ου Συνεδρίου ΣΥΦΑΚ «Το Φαρμακείο στην Υγεία, την Ομορφιά και την Ευεξία».

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Γιατροί και Οδοντίατροι, Μέλη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Γιατροί / Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Στο Σχολικό Bazaar που θα φιλοξενείται σταθερά στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου ο κόσμος μπορεί να αποκτήσει είδη από μία μεγάλη συλλογή σχολικών, συμμετέχοντας ενεργά στο εξειδικευμένο και ολιστικό έργο του Οργανισμού, 24 ώρες το 24ωρο, πανελλαδικά, δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί και οικογένεια.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», του Οργανισμού:

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 17:30-21:00

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 10:00-14:00 & 17:30-20:30

Αιμοδοσία: Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 17:30- 21:00 και Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 17:30-20:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: κα Μόσχου Κατερίνα, τηλ.: 2810242943, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-14:00

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19.

Συγκεκριμένα:    
1.    Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.    Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο του Πολυϊατρείου, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.    Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.    Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 152.017 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

 

Και Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στην Περιφέρεια Κρήτης), με στόχο την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης (ΣΥ.ΦΑ.Κ. ΣΥΝ.Π.Ε.) και με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου - ΠΑΓΝΗ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Η δράση υλοποιείται επιπλέον με την στήριξη των Μινωικών Γραμμών, του Ξενοδοχείου Capsis Astoria Heraklion, του Ξενοδοχείου Irini Hotel Heraklion, του Ξενοδοχείου El Greco Hotel, του Εστιατορίου Kuzina Casual Food και της εταιρείας Νova Απολυμαντική.

Image
αιμοδοσια

Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη συμμετοχή του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις δράσεις του 9ου Συνεδρίου που διοργανώνει ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης (ΣΥ.ΦΑ.Κ. ΣΥΝ.Π.Ε.) με θέμα «Το Φαρμακείο στην Υγεία, την Ομορφιά και την Ευεξία».

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων κανόνων για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της δράσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα, σε οποιαδήποτε ημέρα της δράσης τους/ις εξυπηρετεί. Δίνεται επίσης η δυνατότητα προγραμματισμού του ραντεβού αιμοδοσίας, με στόχο να συντονιστεί η συμμετοχή όλων με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Για πληροφορίες και τηλεφωνικά ραντεβού: Καλέστε στο 6985550312

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κρήτη - καιρός: Με καλοκαιρία μας αποχαιρετά ο Αύγουστος - Ιδανικές οι συνθήκες για μπάνια

ΕΑΣΗ: Συνεδριάζει εκτάκτως για την στήριξη των αμπελουργών - Αναζητά τρόπους απορρόφησης των σταφυλιών

Ηράκλειο: Τον βρήκαν νεκρό στην αυλή του σπιτιού του

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis