Κρητικά και άλλα

Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕΚ: Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια η Έφη Θεοδώρου

έφη θεοδώρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Α.Ε. Ο.Τ.Α. ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία επιλογής του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η οποία διεξήχθη σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία και κατά τρόπο διαφανή και αξιοκρατικό. Μετά και τις προσωπικές συνεντεύξεις των οκτώ υποψηφίων συνήλθε, στις 5 Μαρτίου 2019, σε ειδική συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου, για την κατάρτιση του τελικού πίνακα κατάταξης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΠΕΘΕΚ, κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κατέθεσε έγγραφο με την αναλυτική βαθμολόγηση του κάθε ενός υποψηφίου για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και στη συνέχεια καταρτίσθηκε ο τελικός πίνακας κατάταξης που επικυρώθηκε ομόφωνα από τα παριστάμενα μέλη του Συμβουλίου και αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του θεάτρου.
Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, η κατάταξη των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε βάσει των αναφερόμενων σε αυτήν κριτηρίων αξιολόγησης και συντελεστών βαρύτητας και ο πρώτος στον πίνακα κατάταξης θα είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Α.Ε. Ο.Τ.Α. 
Με βάση τα παραπάνω, το ΔΗΠΕΘΕΚ ανακοινώνει ότι νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια θα είναι, για την επόμενη τριετία, η σκηνοθέτης κυρία Ευτυχία Θεοδώρου. Κατά του ανωτέρω πίνακα οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση θεραπείας ενώπιον του Δ.Σ. εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη ημέρα της ανάρτησής του.  

Η Ευτυχία (Έφη) Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986). Σπούδασε Θεατρολογία στο Παρίσι, στο Universite de la Sorbonne Nouvelle – Paris III (Licence d’Etudes Théâtrales (1987), Maitrise d’Etudes Théâtrales (1988), D.E.A. d’Etudes Théâtrales (1990)).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της υπήρξε υπεύθυνη της Γκαλερί «Μέδουσα» στην Αθήνα (1984-86). Το 1986 τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στίχων στο Φεστιβάλ Ιθάκης (πρόεδρος επιτροπής: Νίκος Γκάτσος). Έκανε μαθήματα φωνητικής και τραγουδιού με τον βαθύφωνο Φραγκίσκο Βουτσίνο.
Έχει εμφανιστεί ως ερμηνεύτρια τραγουδιών του συνθέτη Νίκου Πλάτανου σε ποίηση Ελλήνων και ξένων ποιητών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα – Θεσσαλονίκη ’97, στο Φεστιβάλ Πάτρας κ.α. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί και συμπεριληφθεί σε προσωπικό δίσκο της Μελίνας Κανά.
Το διάστημα 1996-1999 ήταν Βοηθός Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου «Αμόρε» (Γιάννης Χουβαρδάς) ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 δίδαξε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε..
Το 2014 και το 2015 δίδαξε στους κύκλους εργαστηρίων που διοργανώνει το BIOS για νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη.
Το 2007 συντόνισε για λογαριασμό του Γαλλικού Ινστιτούτου μια σειρά συναντήσεων του συγγραφέα, σκηνοθέτη και διευθυντή του θεάτρου Ρον-Πουέν του Παρισιού, Ζαν-Μισέλ Ριμπ, με προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου (διευθυντές οργανισμών, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς, μεταφραστές, δραματολόγους) με στόχο την προώθηση του ελληνικού θεάτρου στη Γαλλία.
Το διάστημα 2007-2013 υπήρξε Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου στο πλευρό του Γιάννη Χουβαρδά ενώ τον Μάιο του 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του «Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών».