Κρήτη

Ζητούν μερίδιο από τις κρατικές επιχορηγήσεις οι αγρότες της Κρήτης

40 εκατομμύρια στους αγρότες μέσω των σχεδίων βελτίωσης.jpg

Τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να μοιράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων αναμένουν οι αγρότες απ’ όλους τους κλάδους, θεωρώντας όλοι ότι μπορούν να ωφεληθούν. 

Μέρος από την «πίτα» διεκδικούν αφενός οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι τη φετινή χρονιά έχουν βιώσει μια άνευ προηγουμένου καταστροφή. 

Ενισχύσεις και λύσεις ζητούν από την πλευρά τους και οι καλλιεργητές κηπευτικών, αφού τα προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων, αλλά και εξαγωγών, έχουν οδηγήσει πολλές δεκάδες τόνους προϊόντων πρώτης ποιότητας στην καταστροφή. 

Ένας ακόμα κλάδου που πλήττεται πλέον σημαντικά είναι αυτός των κτηνοτρόφων, αφού διαπιστώνει ότι ο αρχικός σχεδιασμός για πωλήσεις σε αρνιά και κατσίκια, μάλλον δεν θα έχει καμία σχέση με τις αρχικές τους προσδοκίες. 

Σε όλες αυτές τις διεκδικήσεις έρχεται ως αρωγός η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς επίσης και τοπικοί βουλευτές που αναγνωρίζουν το μέγεθος των προβλημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα είναι περιορισμένα, ενώ οι δυνατότητες του Υπουργείου φαίνονται κατά πολύ μικρότερες σε σχέση με τις απαιτήσεις. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αγωνία στο Βενιζέλειο για την 47χρονη

Εντατική

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 47χρονη γυναίκα που χθες έχασε τις αισθήσεις στην πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί στο ekriti.gr η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Ελευθερία Κωστάκη "Η 47χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου και τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα".

Η 47χρονη έχασε τις αισθήσεις χθες το μεσημέρι στην πισίνα του Λίντο ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, η γυναίκα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Στο Βενιζέλειο ο Αυγενάκης

Για το Ηράκλειο ταξίδεψε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και αμέσως μετέβη στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ, Λευτέρη Ζερβό και τον υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον διοικητή του Βενιζελείου, Κώστα Τερζάκη, την υποδιοικήτρια, Ελευθερία Κωστάκη, και τους θεράποντες ιατρούς για το μεσημεριανό περιστατικό με την 45χρονη αθλούμενη στην πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο.

Η αθλούμενη αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενόσω μετείχε σε προπόνηση κολύμβησης τοπικού σωματείου, έχασε τις αισθήσεις της, αλλά ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τους συναθλητές της και τους προπονητές. Αμέσως κλήθηκε το σταθμευμένο στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ασθενοφόρο και χωρίς χρονοτριβή, με την άμεση συνδρομή του ιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, όπου υποβάλλεται σ’ όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

«Ευχαριστούμε τους ιατρούς και το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς φυσικά και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, για την άμεση και καίρια ανταπόκρισή τους στο περιστατικό. Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν κατ’ ευχήν για την ασθενή και σύντομα να επιστρέψει υγιέστατη στην οικογένειά της. Περαστικά» δήλωσε εξερχόμενος του Βενιζελείου ο Υφυπουργός Αθλητισμού.