Την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Δελημπαλταδάκης και Ζερβάκης, με αφορμή τις εξαγγελίες Μουζάλα, για τη φιλοξενία στην Κρήτη 2.000 προσφύγων και μεταναστών.
Η επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο του Σώματος:
Αγαπητέ Πρόεδρε.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για την απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στην Κρήτη.
Η συγκεκριμένη απόφαση, που όπως φαίνεται είναι ειλημμένη, θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στη φυσιογνωμία, στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών του νησιού.
Κατόπιν τούτων, ζητούμε την άμεση σύγκληση εκτάκτου θεματικού Περιφερειακού Συμβουλίου για να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε για την υλοποίηση ή όχι του συγκεκριμένου Κυβερνητικού σχεδιασμού.
Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Δελημπαλταδάκης Γιώργος
Ζερβάκης Γιώργος