Κρήτη

Ζίννια 2015 στη μνήμη των αδικοχαμένων διασωστών του ΕΚΑΒ Κρήτης

Ζίννια 2015 .jpg

Και όμως είναι κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ, όπως η απώλεια, οι μνήμες, η απουσία και η αγάπη. Και οι παρακαταθήκες. Όσο τα διαφυλάσσεις αυτά σωστά τόσο κείνοι που φεύγουν συνεχίζουν να ζουν δίπλα μας. Απλά με έναν άλλο τρόπο. Όπως ο Βαγγέλης Κελαράκης και ο Δημήτρης Βουρβαχάκης.

Για τρίτη χρονιά φέτος ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης περιφ. Κρήτης «Ευάγγελος Κελαράκης» διοργανώνει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15.30 τα Ζίννια 2015 μια ημέρα μνήμης εφάμιλλη των αξιών τους. Μια ημερίδα που συνδυάζει την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την προσφορά. Με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την πνιγμονή από ξένο σώμα και την θέση ανάνηψης- ασφαλείας, καλούμε κάθε ηλικία και κάθε επαγγελματική ομάδα να εκπαιδευτεί ΔΩΡΕΑΝ στο πως μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Μόνο με γνώση και χωρίς κανένα ιατρικό υλικό.
Στην ημερίδα επίσης γίνεται ένα αφιέρωμα στο ΕΚΑΒ και στον ρόλο του στην κοινωνία και στο χώρο της υγείας.

Παράλληλα φέτος δίνουμε όλοι μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ΠΑΓΝΗ, στο χώρο της εκδήλωσης γινόμαστε δότες μυελού των οστών. Μια διαδικασία ανώδυνη, απλή αλλά ταυτόχρονα σωτήρια και ελπιδοφόρα.
Τέλος για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που άμεσα και χωρίς κανένα όφελος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας συμμετέχοντας και βοηθώντας με οποιονδήποτε τρόπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ μέρος της εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση - Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή- Θέση Ανάνηψης ΠΡΕΠΕΙ να προεγγραφούν. Θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών.

Ζίννια 2015 .jpg

Ζίννια 2015 .jpg, by lamprakis

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Παρουσιάστηκε το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Βίντεο)

Το αμφιθέατρο του Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού Μαλεβιζίου.

Από κοινού παρουσίασαν σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας τη μελέτη του Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής, που πρόκειται να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητη έκταση του Δήμου στο οροπέδιο Στρούμπουλα στη δημοτική ενότητα Τυλίσου. Η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 1.245.000 ευρώ γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το έργο, καθώς «αφενός δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανωμένος χώρος στην Κρήτη και αφετέρου στόχος του Υπουργείου είναι η καινοτομία». Όπως ανέφερε, η δημιουργία του Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής στο Μαλεβίζι, «θα οδηγεί τον αθλητικό τουρισμό στις μοναδικές πιστοποιημένες πίστες εναλλακτικού αθλητισμού και όλα αυτά θα είναι πρώτα από όλα προσβάσιμα στην τοπική κοινωνία, αλλά παράλληλα θα διασυνδέονται με τον τουρισμό, προσελκύοντας νέους επισκέπτες στην Κρήτη και ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.Στόχος μας η Κρήτη να αποτελέσει, εκτός από τουριστικό και αθλητικό προορισμό πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη. Έχει σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα, τα οποία προσδίδουν στον τόπο μας τεράστια προστιθέμενη αξία, στην όποια προσπάθεια για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων: είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο brand name, που φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές, το κλίμα, τη φιλοξενία, την κρητική διατροφή, την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα έθιμα μας, την κρητική λεβεντιά».  

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «1.245.000,00€ από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δήμο Μαλεβιζίου για την κατασκευή Κέντρου Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής! Το πρώτο Κέντρο σε ολόκληρη την Κρήτη. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για αυτή τη χρηματοδότηση. Παρουσιάσαμε σήμερα μαζί τη μελέτη του έργου στην Τύλισο. Εκεί όπου ο δημόσιος χώρος θα συναντήσει τον αθλητισμό, τον τουρισμό, το φυσικό πλούτο, την παιδεία και την αναψυχή.

Μια έκταση 22 στρεμμάτων με υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους ελεύθερης εκγύμνασης, γήπεδα τένις, προπονητήριο γκολφ, χώρο τοξοβολίας, ποδηλατόδρομο, πίστα ιππασίας, πίστα mountain bike, στίβο, παιδική χαρά, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τοίχο αναρρίχησης, περιπατητική διαδρομή, πάρκο με υδάτινο στοιχείο, αναψυκτήριο, χώρους στάθμευσης και φωτοβολταϊκό πάρκο. Ευχαριστώ από καρδιάς τον συντοπίτη μας Υφυπουργό για αυτή τη σπουδαία χρηματοδότηση και για την παρουσία του σήμερα στην παρουσίαση της μελέτης.

 Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα: τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση, την Κρίστυ Σαρρή και το Νίκο Πατραμάνη. Πράξεις που περιλαμβάνουν μελέτη, σχέδιο, κοστολόγηση, και τη συνεννόηση όλων μας. Όχι ευχές, όχι εξαγγελίες αλλά μόνο έργο. Συνεχίζουμε»!

Η χωροθέτηση του Κέντρου στην περιοχή του Στρούμπουλα συνδέει την ενδοχώρα του Δήμου Μαλεβιζίου με τον τουρισμό, καθώς πρόκειται για περιοχή εύκολα προσβάσιμη στους επισκέπτες, με μοναδική πολιτισμική και γεωλογική αξία, αφού συνορεύει με το Γεωπάρκο Ψηλορείτη Unesco. Η περιοχή του Στρούμπουλα βρίσκεται σε στρατηγική θέση έχοντας μόλις 15 λεπττά απόσταση οδικώς από το Ηράκλειο και μόλις 10 λεπτά απόσταση οδικώς από το κέντρο του Δήμου Μαλεβιζίου, το Γάζι. Ήδη, παρά την απουσία υποδομών, πολλοί είναι οι πολίτες που επιλέγουν την περιοχή για περίπατο και αναψυχή, αλλά και οι αθλητές που την επιλέγουν για δρομικές προπονήσεις.

Το Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής του Δήμου Μαλεβιζίου θα περιλαμβάνει υπαίθριο γυμναστήριο, χώρους ελεύθερης εκγύμνασης, 3 υπαίθρια γήπεδα τένις, γήπεδο γκολφ, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλατόδρομο – mountain bike, στίβο και περιπατική διαδρομή, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, παιδική χαρά και τοίχο αναρρίχησης.

Παρακολουθήστε βίντεο με εικονική περιήγηση στο Κέντρο Εναλλακτικού Αθλητισμού & Αναψυχής εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθοδος Πέτσα στην Κρήτη - Συνάντηση Κουράκη με Αυγενάκη για αυτοδιοίκηση και αθλητισμό

ΕΑΚΗ: 12,5 εκ ευρω δέσμευσε ο Αυγενάκης για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις-Αναμένονται μελέτες