Κρήτη

Ζεστό χρήμα στους λογαριασμούς των αγροτών - κτηνοτρόφων της Κρήτης

επιδοτήσεις

Καλά μαντάτα για αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι από βδομάδα θα δουν τα βιβλιάριά τους να γεμίζουν, καθώς μπαίνουν τα χρήματα από το υπόλοιπο 30% της επιδότησης, το 100% του πρασινίσματος, το 100% της εξισωτικής του 2016 για τους κτηνοτρόφους, και για πρώτη φορά φέτος η εξισωτική και για τους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχής της Κρήτης.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ενώ τα ποσά για την εξισωτική, θα μπουν στα βιβλιάρια, τρεις ημέρες αργότερα.
Πρόχειροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι τα χρήματα που θα λάβουν συνολικά, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού, είναι 150 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ανάσα, λίγο πριν τις γιορτές.

Και σε αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών φέτος, η εξισωτική

Δικαιούχοι της Εξισωτικής φέτος, δεν είναι μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι των ορεινών – μειονεκτικών περιοχών, αλλά όλοι οι ενεργοί γεωργοί που έχουν γεωργική εκμετάλλευση (αγροτεμάχια – βοσκότοπο) σε ορεινές –μειονεκτικές περιοχές. Επίσης, καταργήθηκε το κατώτατο όριο κατοχής εκμετάλλευσης των 2 εκταρίων για να κριθεί κάποιος δικαιούχος της ενίσχυσης, καθώς και άλλα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων που υπήρχαν στο ΠΑΑ 2007-2013, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα κονδύλια να κατανέμονται σε περισσότερους δικαιούχους. 
Όπως σημειώνει το υπουργείο, οι "παλιοί" δικαιούχοι έχουν κάποια μείωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αλλά ένας μεγάλος αριθμός αγροτικών εκμεταλλεύσεων λαμβάνει για πρώτη φορά Εξισωτική Αποζημίωση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο-σεισμός: Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή Αρκαλοχωρίου

Ο χώρος όπου στήνονται οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις έγιναν νωρίτερα αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Συγκεκριμένα, ένας ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:10 την περιοχή. Στη συνέχεια, στις 23:56 είχαμε μετασεισμό 3,3R, στις 00:29 μετασεισμό 3,4R, ενώ ακολούθησε μία νέα σεισμική δόνηση, έντασης 4,4 βαθμών, στις 00:37.

Από την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, που "χτύπησαν" το πρωΐ στις 09,17' το Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, αφήνοντας ένα νεκρό, τουλάχιστον 35 τραυματίες, πολλές υλικές ζημίες σε κτίρια και χιλιάδες άστεγους, μέχρι τις 18:27 είχαν σημειωθεί 58 μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους από 1,8 έως 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Αυτοψία Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

Ηράκλειο - Σεισμός: Ανακοινωθέν από την Εκκλησία της Κρήτης

ESPA BANNER