Κρήτη

Υπογραφές για την κατασκευή Ηρώου στις Γωνιές Χερσονήσου

symvasi_irooy_gonies_1.jpg

Τη σύμβαση για την κατασκευή ηρώου στις Γωνιές, συνολικού προϋπολογισμού 14.830,76 ευρώ, υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξικού Σχεδιασμού και ΄Αρδευσης, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης στο δημαρχείο στις Γούρνες με το νόμιμο εκπρόσωπο της κοινοπραξίας «ΔΡΥΜΗΣΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΚΡΙΘΙΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», Μανόλη Δρυμησκιανάκη, παρουσία του προέδρου Τοπικής Κοινότητας Γωνιών, Γιώργου Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου της τοπικής κοινότητας Γωνιών, στη θέση Περιβόλια στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, θα κατασκευαστεί Ηρώο με στόχο την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινότητας, τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου και του τοπίου γενικότερα. Στην παρούσα φάση, το οικόπεδο χρησιμοποιείται ως άτυπος χώρος στάθμευσης. Το Ηρώο θα κατασκευαστεί σε τμήμα του οικοπέδου, εφαπτόμενου δρόμου με φυσικά υλικά ώστε να εναρμονιστεί καλύτερα με το τοπίο του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λαγκάδας. Σε αυτό θα συμβάλει και η δημιουργία χώρου φύτευσης.

 Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου και, συγκεκριμένα, την κ. Αθανασία Aλεξανδρή ΠΕ4 Αρχιτεκτόνων.

Κρήτη

Κρήτη: "Καμπάνες" σε μεζεδοπωλείο και σουβλατζίδικο

σουβλάκια

Ένα μεζεδοπωλείο και ένα σουβλατζίδικο στο Ρέθυμνο βρέθηκαν στο στόχαστρο των αστυνομικών ελέγχων χθες το βράδυ και οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Στο μεζεδοπωλείο βρέθηκαν υπεράριθμοι πελάτες με πρόστιμο 5.000 ευρώ και στο σουβλατζίδικο που λειτουργούσε μετά τη 01.30π.μ., το πρόστιμο είναι 3.000 ευρώ.

Επίσης χθες στο καφενείο του Ηρακλείου που λειτουργούσε ως χαρτοπαικτική λέσχη, εκτός από τις συλλήψεις, ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει 3.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης για 15 ημέρες. Πρόστιμο από 300 ευρώ θα πληρώσουν και οι 8 πελάτες.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα (1 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο, 4 στο Ηράκλειο και 1 στο Λασίθι).

Για μετακινήσεις μετά μετά τις 01.30 πμ, 2 πολίτες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο θα πληρώσουν από 300 ευρώ.

Σε όλη την Κρήτη έγιναν το τελευταίο 24ωρο 1.992 έλεγχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Αλλιώς περίμεναν το καλοκαίρι οι επαγγελματίες ταξί

Κρήτη - καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία στο νησί (βίντεο)

Το ημερολόγιο της Καρολάιν - Η εγκυμοσύνη και οι σκέψεις να εγκαταλείψει τον πιλότο