Κρήτη

Ξένοι διπλωμάτες γίνονται "Πρεσβευτές" της Κρήτης στο εξωτερικό

4_15.jpg

Σαράντα ξένοι διπλωμάτες εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές και την φιλοξενία της Κρήτης θα αποτελέσουν στο εξωτερικό τους καλύτερους «πρεσβευτές» του νησιού μας. Οι ίδιοι εξέφρασαν με χαρά τις εντυπώσεις τους στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν ξανά το νησί, να πουν τις καλές εντυπώσεις τους για την Κρήτη στις χώρες τους, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας και το ότι είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός. Την πολυμελή αποστολή από Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία και Ελλάδα που αποτελείται από πρώην και νυν διπλωμάτες καλωσόρισε στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ Αρναουτάκης ενώ ο Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στους τομείς των ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην συμμετοχή στις διαδικασίες διαβούλευσης και υλοποίησης των ευρωπαϊκών στρατηγικών για τη Μεσόγειο και ειδικά για το περιβάλλον, τη γαλάζια ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή. Ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των 30 και πλέον ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που υλοποιεί σήμερα η περιφέρεια Κρήτης καθώς και για τη δράση του Γραφείου στις Βρυξέλλες. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε περισσότερα από 10 Δίκτυα Συνεργασιών στην Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα χτίζει συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Συνεργάζεται και ενδυναμώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

Οι ξένοι διπλωμάτες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, ενημέρωση και φιλοξενία στην Περιφέρεια, όπως και για τα αναμνηστικά δώρα-εικονογραφημένο λεύκωμα για την Κρήτη.

Η πολυμελής αποστολή είναι μέλη του διεθνούς διπλωματικού «τάγματος του Αρχάγγελου Γαβριήλ» (προστάτης Διπλωματών) και φέτος πραγματοποιεί την ετήσια σύναξή της στην Κρήτη. Η δράση του συγκεκριμένου φορέα είναι αποκλειστικά κοινωνικό-φιλανθρωπική με αξιόλογη προσφορά στο ενεργητικό του. Ο ίδιος φορέας όπως έγινε γνωστό ιδρύθηκε πριν από δέκα (10) χρόνια από  Γάλλους και Βέλγους διπλωμάτες και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί παραρτήματα εκτός από τη Γαλλία και το Βέλγιο στην Ελβετία, Γερμανία, Ελλάδα και Ουγγαρία. Επίσης 4 παραρτήματα θα δημιουργηθούν το 2019 σε Ιταλία, Κύπρο, Ρουμανία και Σερβία.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για κλοπές

συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν την Κυριακή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχείρηση και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συγκεκριμένα, άγνωστα άτομα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αφαίρεσαν από επιχείρηση  δύο Ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) συνολικής χρηματικής αξίας 900 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει την κλοπή ενώ αστη συνέχεια διαστώθηκε ότι στις 22 Φεβρουαρίου, ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε διαπράξει ακόμα μία κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Έγιναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ο ένας εκ των δύο αφαιρεθέντων ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σύλληψη και από την Άμεση Δράση

Χθες τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, συνελήφθη επίσης ένας Έλληνας κατηγορούμενος για κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Εκείνη "έφυγε", ο σύζυγος και ο γιος, δίνουν μάχη

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!