Κρήτη

Τροχαία ΒΟΑΚ: Μια υπηρεσία με πολλές δράσεις αλλά και με ευαισθησίες

voak.jpg

Για τις δράσεις γενικότερα της υπηρεσίας αλλά και για ένα περιστατικό για το οποίο μόνο καλά σχόλια έγιναν, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Γιάννη Λιονάκη ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας του ΒΟΑΚ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Παπαδάκης καθώς και οι δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας που... πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς Κωνσταντίνο Μαλάμη και Μανώλη Δερμιτζάκη οι οποίοι στις 11 Νοεμβρίου κι ενώ ήταν σε περιπολία επί της Εθνικής Οδού, αντιλήφθηκαν μία γυναίκα στην άκρη του δρόμου η οποία είχε μείνει λόγω σκασμένου λάστιχου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως είπαν, σταμάτησαν και βοήθησαν την οδηγό να αλλάξει λάστιχο με αποτέλεσμα άμεσα να ξεκινήσει ξανά για τη δουλειά της. Η κίνηση αυτή από πλευράς των ενστόλων γέμισε με μεγάλη χαρά την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου η οποία ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και μέσω facebook. 

Αυξημένη η αστυνόμευση στον ΒΟΑΚ

Όπως ειπώθηκες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην εκπομπή, στην Κρήτη ήρθαν τελικά 38 από τους 50 αστυνομικούς που είχε εξαγγελθεί ότι θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες Τροχαίας. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται το τρίμηνο της απόσπασης ωστόσο όπως είπε ο Διοικητής της Υπηρεσίας, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστεψκάποιοι να μείνουν περισσότερο. 

(Ο Διοικητής της Υπηρεσίας αριστερά με τα πολιτικά και οι δύο αστυνομικοί της Τροχαίας με τον Γιάννη Λιονάκη)

Η ενίσχυση των υπηρεσιών της Τροχαίας του ΒΟΑΚ και στους τέσσερις νομούς έφερε και ενισχυμένη αστυνόμευση με αποτέλεσμα οι έλεγχοι, που γίνονται και από συμβατά αυτοκίνητα, να είναι πιο πιο πυκνοί, περιορίζοντας έτσι τα περιθώρια για τους οδηγούς να παρανομήσουν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην εκπομπή, κάθε χρόνο στον ΒΟΑΚ βεβαιώνονται περισσότερες από 11.000 παραβάσεις που αφορούν σε οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, αριθμός που καταδεικνύει τον τρόπο οδηγικής συμπεριφοράς των Κρητικών αλλά και των επισκεπτών στο νησί.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

Κρήτη

Φεύγει από το ΕΚΑΒ Κρήτης ο Ανέστης Κιούλπαλης - Τι έγραψε

ανέστης κιούλπαλης

Τηγν αντικατάσταση του από τη θέση του Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης μετά από δύο χρόνια, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο Ανέστης Κιούλπαλης, Διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου.

Τη θέση του θα πάρει ο Γιατρός, Νίκος Γιαννακουδάκης.

Η παράδοση παραλαβή  θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δείτε πως σχολίασε την αντικατάστασή του, ο Ανέστης Κιούλπαλης. 

"Όσοι είστε παρατηρητικοί, μπορεί να προσέξατε ότι λείπει από το προφίλ μου το «διευθυντής ΕΚΑΒ» από χθες.
Χθες μου ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας μας και η αντικατάσταση μου, μετά από δυο χρόνια. Δυο χρόνια γεμάτα απο προκλήσεις και δυσκολιες, με μεγαλυτερη βέβαια, την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανταποκριθήκαμε ομως,και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια ολους του συνεργάτες μου στο ΕΚΑΒ για την πολύτιμη συμβολή τους σ’αυτο το δύσκολο έργο. Γνωρισα υπέροχους ανθρώπους με αγάπη και αφοσίωση σ’αυτο που κάνουν και τους ευχαριστώ γι’αυτό. Ειναι στιγμές που με κατακλύζουν ανάμεικτα συναισθήματα. Θα μου λείψει η καθημερινή πολύωρη αποσχόληση σε δυο θέσης υψηλής ευθύνης για την δημόσια υγεία, αλλα ταυτόχρονα νιώθω ήσυχος, οτι αντεπεξήλθα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Αναρωτιέμαι ομως για τους λόγους της αντικατάστασης μου και για την χρονική στιγμή που έγινε. Ειμαι της άποψης ότι το δημόσιο έχει μια συνέχεια και δεν υπάρχει λόγος να αντικαθίστανται από θέσεις ευθύνης άνθρωποι για λόγους άλλους από την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια τους. Γι’αυτό άλλωστε δεν είχα παραιτηθεί ως τώρα.
Πλέον αφοσιώνομαι στο έργο μου ως γιατρός του αγαπημένου μου Βενιζελείου νοσοκομείου που πάντα υπηρετούσα.
Εις το επανειδειν"