Κρήτη

Το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Π.Δ.Ε. Κρήτης ξεκινά σήμερα

σεμιναριο

Σήμερα Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Έναρξη του  3ου Πανελλήνιου Επιστημονικό Συνέδριο,   1 - 4 Οκτωβρίου 2020, με θέμα:

"ΕΡΕΥΝΩ, ΔΙΔΑΣΚΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ:

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΤΟ ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος των συνέδρων στον ψηφιακό χώρο του Συνεδρίου θα γίνεται μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Συνεδρίου:

http://conf.pdekritis.gr

όπου υπάρχει σύνδεσμος που θα παραπέμπει στην παρουσίαση των εργασιών του Συνεδρίου που θα γίνεται σε εικονικά δωμάτια του youtube ή του webex. Έχουν προβλεφθεί κατάλληλοι σύνδεσμοι μέσω των οποίων οι χρήστες, χωρίς προηγούμενη εγγραφή, θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των εργασιών του συνεδρίου κατά ημέρα, εισηγητή/τρια ή με αναζήτηση λέξης κλειδιού. Όπου απαιτείται εγγραφή (π.χ. διαδραστικές φόρμες ερωτήσεων προς εισηγητές) θα υπάρχουν οι κατάλληλοι  σύνδεσμοι για τους επισκέπτες. Κατά την πορεία των εργασιών, θα προβάλλεται στο κανάλι youtube  ή webex σύνδεσμος φόρμας μέσω της οποίας ο χρήστης, αν το επιθυμεί, θα παραλαμβάνει άμεσα βεβαίωση παρακολούθησης των εργασιών του Συνεδρίου στο προσωπικό του email. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Πρόγραμμα.

Στις εργασίες του Συνεδρίου περιλαμβάνονται κεντρικές ομιλίες, συνεδριάσεις στρογγυλών τραπεζιών, προφορικές ανακοινώσεις σε παράλληλες θεματικές συνεδρίες, αναρτώμενες ανακοινώσεις (e-posters), εργαστήρια και μία ψηφιακή έκθεση εικαστικών έργων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://conf.pdekritis.gr/#workshops. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα προεγγραφής .

Επίσημοι προσκεκλημένοι ως κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι η κ. Ελένη Κατσαρού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Δυσκολίες και προκλήσεις κατά τον 21οαι. και ο σύνθετος και απαιτητικός ρόλος του εκπαιδευτικού» και ο κ. Ερατοσθένης Καψωμένος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος με αφορμή το έτος Ερωτόκριτου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ο Ερωτόκριτος και το Νεοελληνικό πολιτισμικό πρότυπο».

Στις ολομέλειες του Συνεδρίου περιλαμβάνονται, επίσης, τρεις συνεδριάσεις στρογγυλών τραπεζιών, οι οποίες θα επικεντρωθούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, την επαγγελματική εκπαίδευση και τη σχολική εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στα στρογγυλά τραπέζια θα συμμετέχουν η κ. Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Π/θμιας, Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και ο κ. Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, του Υ.ΠΑΙ.Θ. και άλλοι προσκεκλημένοι ακαδημαϊκοί καθηγητές και στελέχη της εκπαίδευσης.

 

Οι ανακοινώσεις και τα εργαστήρια είναι οργανωμένα στις ακόλουθες δέκα θεματικές ενότητες:

Θεωρία και πράξη στη διδασκαλία και τη μάθηση

Ενταξιακή εκπαίδευση

Εκπαίδευση για την αειφορία, καινοτόμα προγράμματα, σχολικές δραστηριότητες

Σχολείο και κοινωνία

Δομές και θεσμοί εκπαίδευσης

Πολιτικές για την εκπαίδευση, προγράμματα σπουδών

Τέχνη, πολιτισμός και εκπαίδευση

ΤΠΕ και εκπαιδευτική διαδικασία

Εκπαιδευτικές έρευνες

Έτος Ερωτόκριτου

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, μέλη Δ.Ε.Π., επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτές ενηλίκων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μαθητές,γονείς καθώς και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης.

Σας προσκαλούμε όλους/όλες να συμμετάσχετε σε αυτό το δημόσιο βήμα δημιουργικού διαλόγου όπου θα διατυπωθούν ιδέες, προβληματισμοί και προτάσεις σε ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση στη διαρκώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη πραγματικότητα.

Για την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:  http://conf.pdekritis.gr

Κρήτη

Κακοκαιρία «Κίρκη»: Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη

Βροχές

Και η Κρήτη θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία που θα κάνει την εμφάνισή της ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Τα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά:

Από αργά το βράδυ της Τρίτης το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 24 βαθμούς), 16 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.