Κρήτη

Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τα κουνούπια

τηλεδιάσκεψη κουνούπια

Τηλεδιάσκεψη για την παρακολούθηση του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση των Κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης για τα έτη 2020-2022», πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και την συμμετοχή των: Αναπληρωτή Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη, των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας ΠΕ Ηρακλείου Δημήτρη Βιδάκη, ΠΕ Χανίων Δημήτρη Νικολακάκη, ΠΕ Ρεθύμνου, Μαρία Καββάλου, ΠΕ Λασιθίου Μαρίας Μωϋσάκη και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και Συντονιστής του έργου Αντώνη Παπαδάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν την καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, τις δειγματοληψίες και τις ψεκαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου. Διατυπώθηκαν προτάσεις σχετικά με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και την αξιοποίηση των διαθέσιμων εντομολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν συλλεχθεί έως σήμερα για το συνεχή επανασχεδιασμό του έργου.

Επίσης, συζητήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου αναφορικά με την αγωγή υγείας στα σχολεία, τη δημιουργία νέων διαφημιστικών φυλλαδίων και τηλεοπτικών σποτ, την ενημέρωση των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, των πολιτών για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η παρουσία λοιμογόνων παραγόντων μεταδιδόμενων μέσω κουνουπιών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την Εταιρεία «Οικοανάπτυξη», ανάδοχο του Έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σπύρος Μουρελάτος και ο Υπεύθυνος της εταιρείας για την υλοποίηση του Έργου, Γιώργος Βλάχος. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συμμετείχε ο Καθηγητής Γιάννης Βόντας

Κρήτη

Ψηλορείτης: Βρέθηκε ο 35χρονος που είχε χαθεί

Ψηλορείτης

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του 35χρονου Γερμανού τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί σε δύσβαστη περιοχή του Ψηλορείτη.

Λίγο πριν τις 9 το πρώι, ο 35χρονος Γερμανός, βρέθηκε καλά στην υγεία του από περιπολικό του ΑΤ Ανωγείων που συμμετείχε στις έρευνες.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του είχε ξεκινήσει από χθες νωρίς το βράδυ. 

ESPA BANNER