Κρήτη

Θέλουν να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στην Κρήτη

τουρίστες

Με στόχο τον καθορισμό  συντονισμένων δράσεων προώθησης και συμφωνιών σε εθνικό επίπεδο για τη νέα χρονιά , πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στο υπουργείο Τουρισμού σύσκεψη υπό την προεδρία της Αν. Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, με τον ΕΟΤ, τους εκπροσώπους των 13 Περιφερειών και των φορέων του τουρισμού.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων: 
Η έναρξη στοχευμένων δράσεων από τον Ιανουάριο του 2016, για την άμβλυνση της εποχικότητας. Ειδικότερα, αποφασίστηκε  η επέκταση της τουριστικής περιόδου από 1 Μαρτίου και έως και τις  30 Νοεμβρίου στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης,  κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που το επιτρέπουν. Για την εφαρμογή των δράσεων, θα υπάρχει στενή συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με τις περιφέρειες. 

Ειδικές δράσεις, μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα,  στην αγορά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Ελλάδος- Ρωσίας (2016), συμφωνήθηκε να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για τη σταθερή διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην ρωσική αγορά, με στόχο την άντληση μεσοπρόθεσμων οφελών. 
Παράλληλα, το υπουργείο Τουρισμού και το υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζονται για την εξασφάλισης της ταχείας και αποτελεσματικής έκδοσης βιομετρικής βίζας για τις εκτός Σένγκεν χώρες. 
Επίσης, το υπουργείο  Τουρισμού αναμένει  τις προτάσεις των περιφερειών και των φορέων για κοινές δράσεις προώθησης για το 2016. 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός των ασθενών

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Μετά από εβδομάδες, ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό ασθενών, έπεσε κάτω από τους 150 στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ μειωμένος είναι και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ.

Σήμερα Τετάρτη 21/4 νοσηλεύονται 148 ασθενείς, εκ των οποίων οι 26 σε ΜΕΘ (οι 23 διασωληνωμένοι) και οι υπόλοιποι 122 σε κλινική Covid. Υπενθυμίζεται ότι χθες νοσηλεύονταν 159 ασθενείς.

Αναλυτικά 

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στη ΜΕΘ και 43 στην κλινική Covid

Στο Βενιζέλειο 6 ασθενείς στη ΜΕΘ και 33 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 5 ασθενείς στη ΜΕΘ και 28 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 14 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 2 ασθενείς στη ΜΕΘ και 2 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 2 ασθενείς στην κλινική Covid

Στα Νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.789 κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 126 στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ανάσα ζωής" για χιλιάδες Κρητικούς που αναμένουν χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους

Κορωνοϊός: Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για την "έκρηξη" του ιικού φορτίου

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε δύο, για όπλα και ζωοκλοπή