Κρήτη

Θαυμάστε τον Αλμυρό Ποταμό ... από ψηλά (βίντεο)

Αλμυρός Ποταμός

Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Ηρακλείου βρίσκεται το φράγμα και το ποτάμι του Αλμυρού. Το όνομα του το πήρε από τα αλμυρά νερά του. Νερά που εικάζεται ότι προέχονται από υπόγεια και υποθαλάσσια ρεύματα εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Πηγάζουν από απροσδιόριστα βάθη χωρίς όμως να έχουν σχέση με τα θαλάσσια νερά της περιοχής ή της Κρήτης γενικότερα, όπως έχουν αναφέρει επιστημονικές έρευνες στο παρελθόν που ασχολήθηκαν με το αξιοπερίεργο αυτό φαινόμενο.

Μυστήριο αποτελεί ακόμα και σήμερα η προέλευση, το μήκος και η διαδρομή των υπόγειων ρευμάτων που καταλήγουν στον Αλμυρό και ξεπερνούν σε ποσότητες νερού τα 240 εκατ. κ.μ /έτος. Πέρα όμως από τα παραπάνω ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το τι συμβαίνει υπογείως του Αλμυρού, υπάρχει και η επιφάνεια.

Ο υγρότοπος με την γαλάζια λίμνη και το πανέμορφο ποτάμι με τους φοίνικες που καταλήγει στον κόλπο του Ηρακλείου και δεν θα τα βρείτε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς ούτε σε διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά υπάρχουν εκεί για να μαγεύουν τους τυχερούς περαστικούς.

Βίντεο: Μάνος Γιακουμάκης

Κρήτη

Τεταμένο το κλίμα στη δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια (Βίντεο)

καλομοίρης ξυλούρης

Μέσα σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων ενώ ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, ωστόσο κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε αντιληπτό πως η κόρη του θανόντος Λευτέρη Καλομοίρη και αδερφή του 30χρονου κατηγορουμένου ηχογραφούσε με το κινητό της τηλέφωνο την κατάθεση ενός μάρτυρα. Η γυναίκα συνελήφθη, η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ συνολικά έχουν κληθεί 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Σκουλάς για το διπλό φονικό: Δεν το χωράει ο νους μας – Είμαι κατά των όπλων

Ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης για το φονικό στ' Ανώγεια