Κρήτη

Σύσκεψη στη ΔΕΥΑΜ συγκάλεσε ο Μενέλαος Μποκέας

3_1.jpeg

«Στόχος μας να χτίσει η ΔΕΥΑΜ σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες. Να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της επιχείρησης προς όφελός τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, στο πλαίσιο ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Βάμβουκας, ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Κουγιουμτζάκης καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της επιχείρησης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας«Ζητούμενο είναι η ΔΕΥΑΜ να μεταστραφεί σε στρατηγικό συνεργάτη του Δήμου, αναπτύσσοντας πρώτα και πάνω από όλα πολιτικές με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη. Θέτουμε στο επίκεντρο την εξυγίανση και τη λειτουργία της επιχείρησης, καθώς μας απασχολεί κατά προτεραιότητα η διαχείριση του νερού σε σχέση με την επιβάρυνση του καταναλωτή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι στόχοι μας για βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, εκσυγχρονισμό των δικτύων και υποδομών και ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας