Κρήτη

Σύσκεψη για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου

σύσκεψη δήμος μινώα πεδιάδος

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος με θέμα την κατασκευή του έργου του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μινώα-Πεδιάδος:

"Η πορεία εξέλιξης των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου «κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου μεταξύ του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, παρουσία των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.».

Όπως τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ν. Συριγωνάκη «το έργο προχωράει εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων» προσθέτοντας ότι «με την ολοκλήρωση του αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή εξυπηρέτηση της σύνδεσης του Αρκαλοχωρίου και των οικισµών της ευρύτερης περιοχής µε το Ηράκλειο και την Βιάννο». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Μ. Φραγκάκης τόνισε πως «το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με τις νέες χαράξεις και τροποποιήσεις του οδικού δικτύου που προβλέπονται για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, προβλέπεται να αναμορφώσουν εντελώς όχι μόνο τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, αλλά και την
ευρύτερη περιοχή που έχει ανάγκη από σημαντικά αναπτυξιακά έργα» επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη «να “τρέξουν” γρηγορότερα οι εκτελούμενες εργασίες ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν ξανά σε κυκλοφορία το τμήμα της νέας επαρχιακής οδού από τον ανισόπεδο Αλαγνίου έως τον οικισμό Αρκαλοχωρίου, καθώς η οδική σύνδεση που παρέχεται σήμερα μέσω της παλαιάς επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Βιάννου θεωρείται ελλιπής σε πολλά σημεία της».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού του Αρκαλοχωρίου ζήτημα για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει μετά από την ανάθεση συμπληρωματικής μελέτης από την Περιφέρεια Κρήτης".

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέο τροχαίο στην εθνική οδό- Μεγάλες ουρές στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής (φώτο)

Τροχαίο

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν λίγο πριν τις 3 σήμερα το μεσημέρι στην εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, πολύ κοντά στο ύψος της Παναγιάς της Χαρακιανής, μετά από τροχαίο ατύχημα.

 

Ανατροπή οχήματος
Ανατροπή οχήματος

Όπως φαίνονται και από τις εικόνες που εξασφάλισε το ekriti.gr, επιβατηγό αυτοκίνητο ανετράπη της πορείας του. Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά, δύο οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και δύο ασθενοφόρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή, στο ρεύμα από Ηράκλεο προς Ρέθυμνο
Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την Παναγιά τη Χαρακιανή, στο ρεύμα από Ηράκλεο προς Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ασθενοφόρα παρέλαβαν δύο άτομα- έναν άντρα που φέρει χτύπημα στο κεφάλι και μια γυναίκα, ελαφρότερα τραυματισμένη και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. 

 

Επί τόπου τροχαία, πυροσβετικά οχήματα και ΕΚΑΒ
Επί τόπου τροχαία, πυροσβετικά οχήματα και ΕΚΑΒ

 

 

Δύο τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ
Δύο τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ