Κρήτη

Συνεχίζεται το μπλόκο στα Πραιτώρια - Κάλεσμα των αγροτών

αγροτες - πραιτωρια

Με ανακοίνωσή τους, οι αγρότες των Πραιτωρίων αναφέρουν τα εξής:

"Σήμερα 7 Φλεβάρη οι εκπρόσωποι από 66 μπλόκα όλης της χώρας, μαζί και το μπλόκο των Πραιτωρίων, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια, μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, κι ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας, αποφασίσαμε τα εξής:
1. Απορρίπτουμε την πρόσκληση της κυβέρνησης στον μαϊμού διάλογο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.
2. Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί.
3. Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.

Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
Επίσης, η σύσκεψη κατέληξε στα εξής αιτήματα ανόδου στην Αθήνα:
-Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
-Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
-Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
-Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Η επιτροπή του μπλόκου Πραιτωρίων που συμμετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού Ηρακλείου σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο με τα συγκεκριμένα αιτήματα, συγκροτημένα και περιφρουρημένα, όπως θα ορίσει η επιτροπή του πανελλαδικού συλλαλητηρίου. 

Μέχρι την Παρασκευή συνεχίζουμε πιο οργανωμένα στο μπλόκο μας, αναβαθμίζουμε την παρουσία μας στον κόμβο, δυναμώνουμε την δραστηριότητά μας στα γύρω χωριά, ενημερώνουμε την μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής, Αγροτικούς Συλλόγους και άλλα μπλόκα!
Τηλέφωνο συμμετοχής: 697 780 6412 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Σε λειτουργία το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων

βενζινάδικο-βενζίνη

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων του Δήμου Χανίων, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των συνεργείων του δήμου, στην περιοχή της Πελεκαπίνας.

Μέσω του πρατηρίου, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα, θα γίνεται η προμήθεια καυσίμων για το σύνολο του στόλου των οχημάτων του Δήμου Χανίων που αριθμεί περίπου 140 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων απορριμματοφόρων και οχημάτων γενικής χρήσης.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «με τη λειτουργία του πρατηρίου τα οχήματα του δήμου θα προμηθεύονται καύσιμα με πιο οικονομικό τρόπο, απόλυτο έλεγχο και διαφάνεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την περυσινή χρονιά ο δήμος δαπάνησε περίπου 500.000 ευρώ για τις ανάγκες κίνησης των οχημάτων του, ποσό το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί αισθητά με τη λειτουργία του δημοτικού πρατηρίου.

Για τη λειτουργία της νέας δομής έχουν διανεμηθεί σε όλα τα οχήματα και τους χρήστες ειδικές κάρτες ταυτοποίησης.

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι η προσπάθεια για λειτουργία του δημοτικού πρατηρίου καυσίμων είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη και ολοκληρώθηκε αφού προχώρησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Το δημοτικό πρατήριο υγρών καυσίμων διαθέτει δύο αντλίες για παροχή βενζίνης και πετρελαίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Ηράκλειο: Συνέχεια στην κόντρα ξενοδοχοϋπαλλήλων - ξενοδόχων