Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση Μαμουλάκη με τους εκπαιδευτικούς για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

dimotiki-vivliothiki-maleviziou.jpg
 clock 17:39 | 19/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Με σκοπό την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου για την επικείμενη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης συναντήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης με τους Διευθυντές των σχολείων.

Στη συνάντηση, έγινε ενημέρωση των καθηγητών για την επικείμενη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, συζητήθηκαν ζητήματα όπως ο εμπλουτισμός των συλλογών της, η φύση και το είδος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται σε αυτήν που στόχος όλων είναι να είναι πολυάριθμες και αξιόλογες, παρουσιάστηκε ο σκοπός του Δήμου και της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, που είναι η προσέλκυση των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων του Δήμου, ενώ έγινε και ξενάγηση στις διάφορες αίθουσες και τις συλλογές της.

Πρόκειται για την τρίτη ισχυρή πολιτιστική δομή στο Δήμο Μαλεβιζίου, μετά την Αρχαιολογική Συλλογή που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια και τη Δημοτική Πινακοθήκη στη Τύλισο που αποπερατώνεται το επόμενο διάστημα.
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε: «Ένα όνειρο και βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής, η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου, πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της. Το σπουδαιότατο αυτό εγχείρημα του Δήμου Μαλεβιζίου, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ερήμην της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της περιοχής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οργανώσαμε τη συνάντηση αυτή, προκειμένου να ενημερωθούν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι του Δήμου μας, να αναλάβουν ρόλο και άποψη στον προσανατολισμό και στη στοχοθεσία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Απώτερος στόχος μας, παραμένει το αγκάλιασμα της νέας αυτής εκπαιδευτικής δομής από τους μαθητές της περιοχής μας και φυσικά και από τους γονείς τους. 

Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω δημόσια και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Σαμόλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τριγώνη, τον αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη και όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής για την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλλει όλους αυτούς τους μήνες για να οργανωθούν όλα στην εντέλεια, τους δωρητές που μας εμπιστεύτηκαν πολλά και πολύτιμα βιβλία, καθώς και τις εταιρείες χορηγούς που με τις προσφορές τους μας βοήθησαν να εγκαταστήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό του κτιρίου».
 

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου
 
Πρόκειται για την πρώτη, δημόσια βιβλιοθήκη στο Μαλεβίζι και η λειτουργία της υπήρχε εξαρχής στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής. Η ίδρυσή της επισπεύστηκε περαιτέρω μετά τη σημαντική δωρεά των βιβλίων του αείμνηστου δημοσιογράφου Μανόλη Δουλγεράκη, ενώ την αναγγελία της ίδρυσης ακολούθησαν πολλές ακόμα δωρεές, από φορείς και ιδιώτες. Σήμερα, η υπό ίδρυση Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει ένα αξιόλογο και δυσεύρετο σύνολο 15.000 περίπου βιβλίων και οι εργασίες που γίνονταν στο ειδικών προδιαγραφών κτήριο που μίσθωσε  ο Δήμος για τη λειτουργία της, επί της κεντρικής Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου 194 Α, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
 
Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταλογογράφηση, ταξινόμηση και ταξιθέτηση των βιβλίων από ειδική ομάδα εργασίας και την επίβλεψη εξειδικευμένης βιβλιοθηκονόμου, προκειμένου η Βιβλιοθήκη να ανταποκρίνεται κατά τη λειτουργία της στα διεθνή πρότυπα των δημόσιων βιβλιοθηκών. Η Βιβλιοθήκη θα είναι αναγνωστική και δανειστική, ενώ μέσα στους σκοπούς της είναι και η διοργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εν γένει δράσεων, οι οποίες θα προσδιοριστούν σύντομα.
Υπολογίζουμε ότι μέσα στο προσεχές δίμηνο η Βιβλιοθήκη θα αρχίσει να ανοίγει τα τμήματα της στο κοινό, ξεκινώντας αρχικά από το αναγνωστικό και τις υπηρεσίες διαδικτύου και δευτερευόντως από το δανειστικό. 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis