Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Σύλλογος Φυσικών Κρήτης: Τι αναφέρει για τον 4ο Παγκρήτιο διαγωνισμό κατασκευών φυσικής
φυσικη
 clock 16:51 | 20/11/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Πραγματοποιείται και φέτος ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής με συμμετοχή ομάδων μαθητών – καθηγητών από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλου του νησιού.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης σε ανακοίνωσή τους, στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την πειραματική Φυσική, μέσα από τη σύνδεση των Νόμων της Φυσικής με πρακτικές εφαρμογές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Οι κατασκευές των μαθητών θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης αφού εκτεθούν προς το κοινό στα περιθώρια του 2ου Συνεδρίου του Συλλόγου στα μέσα Μαρτίου του 2023.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται εκπαιδευτικοί να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν την συμμετοχή των μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κρήτης.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, «η διδασκαλία της Φυσικής, όταν αυτή πλαισιώνεται από το Πείραμα και την αυτενέργεια των μαθητών μπορεί να αναδείξει την μαγεία της Φυσικής, έξω από τα πλαίσια των αναλυτικών προγραμμάτων. Τέτοιου είδους διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο επόμενο διάστημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η συμμετοχή των μαθητών και των συναδέλφων εκπαιδευτικών μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για περισσότερο Πείραμα στην σχολική αίθουσα».
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://tinyurl.com/8ba4ebvw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στο «μικροσκόπιο» υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι (Βίντεο)

Στα ψυχοφάρμακα πολλοί Έλληνες: Διπλασιάστηκε η κατανάλωση, τετραπλασιάστηκαν τα αντικαταθλιπτικά!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis